duminică, septembrie 27, 2009

Salată cu Roquefort şi smochine proaspete




Ingrediente:
50 g frunze tinere de spanac
100 g fetica
100 g salata frisee
50 g Prosciutto
4 smochine proaspete
60 g Roquefort
100 g susan
2 linguri de nuci Dressing: 2 linguri smantana, 1 lingura ulei de nuca, 1/2 lingura otel de vin alb, 3 linguri de suc de portocale, piper, zahar
Este un deliciu mai ales servita cu Ciabatta calda.

"Regina branzeturilor - Roquefort :
Branza Roquefort este o branza facuta din lapte de oaie cu mucegai albastru. Doar nu va asteptati ca o branza frantuzeasca sa indrazneasca sa nu aiba mucegai... Chiar daca mai exista si alte tipuri de branza asemanatoare, legile europene nu permit sa aiba numele de Roquefort decat acelora maturate in cavernele naturale Combalou din Roquefort-sur-Soulzon, mucegaiul specific gasindu-se in aceste caverne. Este o denumire de orgine controlata, acelasi lucru pe care il intalnim si la noi in tara, in principal la vinuri. Aceasta branza este alba (cu albastru, evident), usor cremoasa, cu un gust putin "acidulat" si cu miros specific. Legenda spune ca a fost descoperita de un tanar cioban, care manca niste branza, cand a vazut o fata frumoasa la distanta. A plecat in cautarea ei si, cateva luni mai tarziu, cand s-a intors, branza sa era mucegaita - devenise Roquefort."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu