miercuri, noiembrie 11, 2009

Seleniu si tineretea

Daca nu aveti suficient seleniu in organism, celulele cad prada virusilor, cancerului, bolilor de inima...Pentru conservarea tineretii luati un supliment cu continut scazut de seleniu. La ce e bun seleniu:
-stopeaza cancerul. Intr-un studiu facut pe animale seleniu a stopat 100% diferite tipuri de tumori.
Un studiu efectuat la Universitatea Arizona pe 1700 persoane a demonstrat ca cei cu nivel scazut de seleniu in sange aveau mici excrescente pe colon, aceastea fiind responsabile de cancerul de colon. Alt studiu efectuat in Olanda pe 3000 de batrani a descoperit ca administrarea unei cantitati mari de seleniu a redus la jumatate riscul de cancer la plamani.
-reduce bolile de inima. Protejeaza arterele prin prevenirea acumularii de aterom, care are tendinta de a forma cheaguri.
- intinereste imunitatea.
-lupta impotriva virusilor
-franeaza evolutia SIDA
-reduce starea de anxietate

A manca o nuca braziliana e ca si cum ai lua o pastila de seleniu. Unde mai gasim seleniu: cereale, seminte floarea soarelui, ton, peste sabie, usturoi. Pentru protectie impotriva cancerului este nevoie de 100-200 micrograme pe zi.
Seleniu poate fi toxic in doze mari: caderea parului, afectarea ficatului, inflamarea articulatiilor. Pentru a deveni toxic ar trebui sa ajungeti la 2500 micrograme pe zi.

Sursa: "Cum sa oprim imbatranirea" de Jean Harper

vineri, noiembrie 06, 2009

La insistentele endocrinoloagei am ajuns astazi la cardiologie. Mi-a micsorat doza de euthyrox pt ca inima mi-a luat-o la trap. Cardiologul ..Dr Herescu...batran si rosu ca focu la fata...cu niste ochelari enormi.
Varsta?..33...isi scoate ochelarii...ooooooo!!! ...foarte bine...incredibil...n-as fi zis...:)))...cum sa ma simt? fericita ca nu-mi arat varsta sau ca o batrana bine conservata...:))
Anticonceptionale?...nu....aaa ce bine...inseamna ca te protejeaza iubitu'...sa nu iei ca nu sunt bune, dar se poarta frumos cu tine?, te face fericita?....:)))...mda ..ce pot sa zic
Imi face EKG-ul...se uita pe el...si incepe: esti f interiorizata, ce zodie?..a fecioara...tipic...dar EKG-ul asta urat e de la suparare...te supara ceva rau. Inca un dr cu aceasi poveste...:))
Adevarul e ca anul asta a fost foarte greu...si tot anul asta am ajuns la concluzia ca nu mai pot ierta...fiecare trebuie sa-si curete singur pacatele sau sa-i ierte Dumnezeu...eu nu mai pot sa iert. Si colac peste pupaza apar surprize de peste tot, am devenit magnet de secrete, fara voia mea aflu chestii incredibil de urate ... lumea e foarte mica. Dupa o viata in care am crezut sincer in frumusetea oamenilor si nimeni n-a reusit sa ma faca sa gandesc altfel...s-a intamplat minunea...cred ca oamenii ascund murdarii inimaginabile, oamenii se prefac si mint, oamenii sunt parsivi si rai (scuze celor dragalasi).
Dar cu toate astea sunt senina..habar n-am cum imi iese...cica ce nu te omoara te intareste!
Vorbind cu cardiologul despre alergia la gluten acesta mi-a propus o metoda incredibila de vindecare: extractie de sange si introducerea lui in anus....:)) numai asta nu facusem...

duminică, octombrie 25, 2009

Ce-am mai descoperit?...
...un institut de balneofizioterapie in centrul istoric al Bucurestiului. O cladire superba. Asa ca toata saptamana am fost zilnic la parafina, gimnastica medicala, masaje...invat sa stau dreapta chiar si in fata calculatorului.
...napii...deliciosi...din gradina proprie...este o leguma sanatoasa care regleaza cele trei umori: vata, pita, kapha
...vopseaua bio organica neagra pentru par nu functioneaza...asa ca la acest capitol raman la cea cu chimicale...
...unt de cocos organic de la Naturata....il topesc si-l folosesc in loc de demachinat si crema de corp...
...tunsoarea frantuzeasca...de fapt redescoperit...incantata...
...ca am exces de pitta si trebuie sa pap: dulce, amar si astringent..
...placerea de a face vizite clientilor (in ultimii ani am cam renuntat la sportul asta)...
...mustatile lui Renee..imense...:))...si comunicarea prin "miau"...mai multe cand se alinta si vrea mangaiat, unul cand vrea afara (nu mai vrea pipi in casa)...
...dorul de duca...astept cu nerabdare decembrie....vacanta...cel putin 2 saptamani...

duminică, octombrie 18, 2009

Luna noua

Azi e luna noua. Ar trebui sa va tundeti varfurile parului si sa faceti o usoara detoxifiere.
Urmeaza o buna perioada pentru afaceri , luna este in crestere de luni si Marte a intrat in Leu, asa ca aveti toate sansele ca ce incepeti sa aiba sanse de reusita dar controlati totusi si astrograma lunara personalizata pe site-ul: http://www.mihneafiran.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=292&Itemid=173

Va doresc pentru urmatoarele doua saptamani putere de munca, concentrare si multa sanatate!

Pentru L....nu uita de S.!!...pup

Agricultura bio

Ai mei parinti si-au facut o casa de vacanta intr-o comuna cam la 90 km de Bucuresti. Muncesc la ea de cel putin 10 ani. O renoveaza anual, mai adauga o bucatarie, un hol...:))...le papa toti bani. Dar dupa atata stres in sfarsit anul asta au avut o idee geniala: legume, fructe si verdeturi crescute fara pesticide si chimicale. Au convins tot satul sa-si scoata certificate de producatori eco si mai nou e bataie pe carutele cu balegar...:)))...grav...Desi nu si-au terminat de renovat casa acum isi fac si solar...Au o curte de aprox 3.000mp in care au plantat de toate: peri, afine, migdal, gutui, alun, smochin, meri, visini, ciresi, rosii, ardei, telina, marar, ceapa, patrunjel, capsuni, zmeura, varza, vinete, busuioc, coriandru...
S-au consultat cu un inginer agronom care le-a sugerat sa nu ude gradina cu apa de la pompa, sa foloseasca apa din garla (au o garla care trece prin spatele curtii)...deci cat mai natural cu putinta...
Haios....
Cert e ca in toamna asta am primit in fiecare saptamana o geanta imensa cu provizii organice si binenteles peste pescuit de tata.... legumele nu sunt la fel de mari si aratoase ca cele din magazine dar sigur mult mai sanatoase.


vineri, octombrie 16, 2009

Lilith

Lilith in BERBEC: Senzualitatea este vie, foarte adesea baza personalitatii. Ea trebuie sa se exteriorizeze. Eu-l are tendinta sa protezeje dinainte tendintele sale personale. Va trebui gandit inainte de a actiona, deoarece Lilith aduce aici o mare impulsivitate si violenta. Instincte puternice, favorabil sporturilor, dar risc de accidente. Instabilitate, independenta, tendinte pasionale.
Lilith in TAUR: Senzualitate stabila, dar care are tendinta de a lua in posesie sufletul si de a se stinge. Nativul poate avea interese ce prejudiciaza dragostea. Dorinta sau refuz de bani. Dificultati in exprimarea senzualitatii. Sublimare senzuala in arta, gelozie, posesivitate si probleme de nutritie.
Lilith in GEMENI: Tendinta de a se spiritualiza si de a rafina senzualitatea. Aceasta pozitie poate da o corespondenta amoroasa si o nota erotica lecturilor sau scrierilor. Lilith se afla aici supusa rationamentului, astfel ca tendintele sale instinctive sunt sterse si neutralizate. Gandire rece si cruda, rezultand frecvent dintr-o incercare din cursul adolescentei. Erori intelectuale, dificultati de expresie, curiozitate sexuala si nervozitate.
Lilith in RAC: Voluptatea poate sa iasa la iveala foarte repede, degenerand apoi intr-un adulter. Posibila datorie karmica fata de membrii familiei. Uneori, respingere a propriei copilarii sau familii. Incercari in copilarie si la sfirsitul vietii. Sensibilitate, refulare sexuala si fantasme. Probleme de fecundatie, uneori avort. Mama autoritara, probleme de nutritie.
Lilith in LEU: Posibilitati de sublimare prin creatie artistica. Semnul Leului este unul al vointei, rezulta ca si acest punct al senzualitatii si instinctului ii este supus. Uneori, ambitia si sexualitatea sunt legate. Orgoliu, megalomanie, mare vitalitate. Inima si vederea sunt adesea destul de fragile.
Lilith in FECIOARA: Senzualitatea este disimulata sub o figura care la suprafata pare calma, dar care poate lasa loc conflictelor afective profunde. Cenzura sentimentelor sau, dimpotriva, expresie rece, lucida si perversitati sexuale. Se suporta dificil limitarile in activitate. Probleme de sanatate, in zona abdomenului. Obsesia ordinii, a datoriei, a igienei, a sanatatii, a formei sale fizice si a dieteticii. Instabilitate psihica si tendinte specifice omului critic sau maniac.
Lilith in BALANTA: Posibilitati pentru o cariera erotica in care voluptatea, senzualitatea, pot juca un rol important. Mare nevoie de a seduce, de a se uni, dar, in general, cu alegeri gresite. Dificultati in casatorie, in asociatii si in intalniri. Tendinta de a refuza conventiile sociale. Egoism, magnetism, snobism, frustrare, dorinte nesatisfacute.
Lilith in SCORPION: Instinctele si puterea pasionala a firii, dau o cariera plina si totala senzualitatii. Revarsarea desfrinata a instinctelor sexuale. Forta sexuala, care da o fecunditate artistica si mentala. Se poate interesa de mistere si de enigme. Puternica sexualitate, ce poate fi sublimata prin studiul esoterismului. Spirit analitic aplicat altora. Interes pentru moarte si "lumea de dincolo". Putere pasionala, tentatie, frustrare, ambitie spirituala, fantasme, tendinte de sinucidere, luciditate rece, magnetism, operatie de transformare si chiar initiere. Are fascinatie pentru cosmaruri si depasirea de sine. Posibile probleme financiare, dar si putere de renastere.
Lilith in SAGETATOR: Expresie masurata a voluptatii si a sensibilitatii. Adesea, acestea sunt neutilizate sau potolite. Dificultati in a se dezvolta, sau de a ghida pe altul. Individul se simte diferit de ceilalti, cauta absolutul printr-o religie, filozofie sau spiritualitate. Refuza limitele, frontierele si legea. Uneori leaga sexualitatea si evolutia de invatamant, calatorii si strainatate. Probleme in calatori sau cu strainii. Cercetare spirituala, cosmaruri, accidente, uneori anarhie. Trebuie sa se deschida pentru o dimensiune superioara.
Lilith in CAPRICORN: Sexualitate tarzie sau reprimata. Raul parintilor este mare in educatia sexuala. Putere de reprimare a instinctelor, autodisciplina, conflicte intre dorinta si refuz. Pentru o femeie aduce o latura inhibanta si autoritara. Tendinte catre orgoliu, raceala, sterilitate si snobism. Liniste, imobilitate, depresiune, incercari prelungite, singuratate, vaduvie sau arivism. Trebuie sa invete detasarea, stapanirea instinctelor si, la nevoie, sacrificiul de sine. Sfarsitul de viata se dovedeste dificil pentru indivizii mai putin evoluati.
Lilith in VARSATOR: Senzualitatea are tendinta de a se exprima intr-un mod anarhic. Posibilitate de difuzare sau raspandire a unor notiuni noi asupra raporturilor dintre sexe, sau privitor la educatia sexuala. Incercari legate de prieteni. Mare nervozitate, claustrofobie, independenta sexuala, incercari bruste, risc de divort si cautare a libertatii absolute printr-un caracter revolutionar. Necesitate de a invata sa se deschida spre altii pentru a-si putea spune parerea.
Lilith in PESTI: Senzualitate secreta, ilegalitatea profunda si o viata sexuala care nu este patrunsa de latura constienta. Exista riscul de prizonierat simbolic sau real. Probleme de sanatate, droguri, intoxicatii, depresii si fuga de realitate. Cautarea unui univers minunat. Magnetism subjugat. Legaturi secrete, adesea pierderea constiintei, tulburari psihice, coma, cosmaruri si insomnii. Daruri profetice invaluite intr-o aura de mister. Posibile erori spirituale si de spionaj.

marți, octombrie 13, 2009

YIN SI YANG IN MACROBIOTICA

Unirea contrariilor genereaza armonia intregului

YIN

tendinta - extensie , dilatare
centrifug
pozitie - exterior
structura - spatiu
directie - descendent
culoare - violet, mov
temperatura - rece
greutate - usor
element - apa
atom - electroni
elemente chimice - K,Ca,O,N,S,Ph,Si, Fe,Ga,Ge,Mn,Zn,F,St, Pb, Al, co,Mb,St,Ag,Cl
lumea vie- vegetal
vegetale - salate , legume ,fructe
nervi - simpatic
gen - feminin
gust - acru,picant,astringent,usor acid,dulce
vitamine - C, B2,B 12,PP,B1,B6
tinut - rece
anotimp - iarna
reactie - acid
expansiune
evanescent
liber
liniste
umed
mai mare
jos
virf
dispersat , imprastiat
avintat, nestapinit
orizontal
moale
subordonat
anorganic
clorofila
sperma
spermatozoid
plural
pamint
luna
noapte
energie atomica
negativ
feminin
intuneric
suplete
concret
extrovertit
inertie
pasivitate
static
lent
magnetic
forme rotunjite
gazoase
intuneric
obscuritate
ultraviolete
unde scurte
bleu,indigo,violet
somn
anabolism
hipotensiune
alimente cu multa apa
alimentatie - alim bogate in K, alim bogate in glucide
persoane obeze,deformate
semne zodiacale cu tendinte - Pesti, Capricorn, Scorpion, Fecioara, Rac,Taur
Masa
perioada - max luna plina, prima zi de luna noua
femeia este yin atunci cind menstruatia se declanseaza in decada cind luna este in crestere
ochii - irisul sus , acum yin
aplecare pe spate
culoare par - negru inchis , saten
iarna, primavara aflux de energ lunara yin
interval orar - orele 00-02, exces yin; de la ora 18yin creste, scade yang


YANG

tendinta - Contractie
Centripet
pozitie - Interior
structura - Timp
directie - Ascendant
culoare - Rosu
temperatura - Cald
greutate - Greu
element - Foc
atom - protoni , nucleu
elemente chimice - Na,H,c,Mg,Ar,Li,Hg,Ur,Ne,Cr, Ni,Cu,Pl,Au
lumea vie - Animal
vegetale - Cereale
nervi - Parasimpatic
gen - Masculine
gust - sarat,amar,alcalin
vitamine - D,K,E,A
tinut - Tropical
anotimp - Vara
reactie - alcalin , basic
Presiune
solid greu
Sunet
Sec
mai mic
Sus
Radacina
concentrat , focalizat
retinut , controlat
Vertical
Dur
Conducator
Organic
Hemoglobina
singele menstrual
Ovul
Singular
cer
Soare
Zi
energie nucleara
Pozitiv
Masculine
Lumina
Rigiditate
Abstract
Introvertit
Miscare
Activitate
Dinamic
Rapid
Electric
forme colturoase
Solide
Lumina
Claritate
Infrarosu
unde lungi
rosu,portocaliu,galben,verde 1/2
stare de veghe
Catabolism
Hipertensiune
alimente cu apa putina
alimentatie - alim bogate in Na, alim bogate in proteine
persoane slabe,zvelte
semne zodiacale cu tendinte - berbec, gemeni, leu, balanta, sagetator, varsator
energie
perioada - max a 3 zi inainte de luna plina
femeia este yang cind apare menstr in decada de luna in descrestere
ochii - irisul in jos , acum yang
aplecare in fata
culoare par - rosu , blond
vara si toamna , yang
interval orar - orele 12-14 exces yang, de la ora 06 yang incepe sa scada

sâmbătă, octombrie 10, 2009

Desert macrobiotic

Se fierbe orez integral pana aproape se terciuieste. Se amesteca orezul cu putin ulei de susan, stafide, migdale maruntite, scortisoara si sirop de orez. Se pun cu lingura in tava si se coc la cuptor pana se intaresc.
Eu am am fost foarte incantata de rezultat dar mama m-a intrebat extrem de afectata: De ce-ti chinuiesti sufletelul cu prostiile astea?...:))
E un desert inventat dar inspirat de retele macrobiotice si o sa-l botez "turte chinuite"..:))

Wakame

Alga in forma de frunze, care creste la adancime medie. Se foloseste in supele miso si cu preparatele din peste. Alga wakame este specifica pentru cresterea parului si starile canceroase

SHANK PRAKSHALANA

..off....greu...dar am facut-o...a durat mai mult decat ar trebui dar e foarte greu sa bei 14 pahare de apa sarata. Mi-am luat sare din Himalaya (neiodata, nerafinata, fara conservanti...pura...o gasiti la magazinele bio). Apa trebuie sa fie calduta...si neaparat dupa fiecare pahar...setul de 4 miscari. Ayurvedici sustin ca m-as vindeca de intoleranta la gluten dupa cateva SHANK PRAKSHALANA.
Noroc cu tigarile de foi cu miere..:))...nu stiu daca e buna asocierea dar m-au ajutat sa beau toata apa sarata.

vineri, octombrie 09, 2009

Supa miso cu shiitake

Azi am gatit supa miso....ce deliciu!!...probabil nu pe gustul tuturor, dar daca iti place sushi iti place si supa miso.

Ingrediente:
2 cani de apa
1 lingurita wakame uscat instant
1 ceapa mica
1 morcov
1 lingurita ridiche alba uscata
1 lingurita miso (eu am folosit de soia) dizolvat in putina apa din supa
1 lingurita de ceapa verde taiata marunt
3-4 shiitake (se inmoaie in apa 10 min)

Se fierbe apa. Se adaugă wakame instant. Se fierbe 1 minut si se adauga shiitake si legumele taiate rondele. Se fierbe 10 min. Se stinge focul si se adauga miso dizolvat. Se serveste cu garnitura de ceapa verde taiata marunt.

miercuri, octombrie 07, 2009

Influenta fazelor lunii asupra organismului uman

Influenta Lunii asupra proceselor biologice
In vechile legende se spune ca in timpurile de demult Luna era o planeta calda si plina de viata, insa dupa aceea viata pe ea a murit, iar acum Luna moarta lumineaza in fiecare noapte Pamintul cu razele sale triste. Rolul ei in activitatea vitala a Pamintului este urias si toate procesele care au loc pe planeta noastra sint legate de ciclurile Lunii, incepind cu refluxurile marilor si oceanelor si terminind cu bioritmul oricarui organism viu – de la plante la oameni.
Exista patru faze principale, asa-numitul ciclu sinodic al timpului, in perioada in care Luna isi parcurge drumul de la Luna Noua pina la Luna Noua.
Aceste faze sint: Luna Noua, primul patrar, Luna Plina si ultimul patrar.
In perioadele de Luna Noua se acutizeaza diferite afectiuni, organismul bolnav este deosebit de slabit, de aceea nu trebuie supus unui efort suplimentar. Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare trebuie sa fie foarte atente si sa se odihneasca mai mult; in cazul afectiunilor organelor digestive, ale ficatului, rinichilor, trebuie sa va straduiti sa respectati o dieta stricta. Fata si parul dumneavoastra, oglinda starii interne a organismului, vor arata mult mai bine daca veti asculta de sfaturile Lunii.
In acelasi timp, Luna Noua este o perioada foarte buna pentru a avea grija de parul dumneavoastra, de unghii; taiatul parului in aceasta perioada este deosebit de eficient daca nu coincide cu dominarea Varsatorului, Gemenilor sau Sagetatorului.
In perioada de Luna Plina nu este recomandat sa va atingeti de rani, unghiile pot suferi unele traume, iar hemoragiile cu cauza diferita pot fi mai intense. Parul tuns in aceasta perioada va creste mai incet, unghiile pot incepe sa se exfolieze. Cel mai bine este sa aveti grija de tenul dumneavoastra in aceasta perioada. In aplicarea mastilor este de preferat folosirea asa-numitelor produse reci, cum ar fi citricele, compresele cu ierburi calmante: musetel, funze de mesteacan.
Printre astrologi este foarte raspindita parerea ca in cazul lunii in crestere este recomandat taiatul parului, pentru ca aceasta este o perioada de crestere intensa a parului si unghiilor. Este adevarat ca in acest interval cresterea se intensifica, dar este slabit sistemul radacinilor, pentru ca in cazul Lunii care creste activitatea vitala a organismului este indreptata de la centru catre periferie si de jos in sus. Astfel, in organism are loc un schimb intens, indreptat din interior catre exterior. Trebuie de asemenea sa aveti mare grija de pielea dumneavoastra: aplicati-va comprese cu plante, puneti-va masti care sa imbunatateasca procesele metabolice. Fiti atenti atunci cind va faceti manichiura si pedichiura sa nu va raniti pielea.
In cazul Lunii in scadere, procesele din organism se petrec in ordine inversa – de la periferie catre centru si de sus in jos. In aceasta perioada, este intensa activitatea sistemului de radacini, dar firele de par nu mai sint foarte rezistente, suporta prost vopsitul chimic.
In zilele eclipselor de Luna si de Soare trebuie sa va abtineti sa va tundeti, sa va vopsiti parul, sprincenele, unghiile.
Caracteristicile semnelor zodiacale:
Berbecul este semn de Foc si este favorabil pentru taierea parului, manichiura, pedichiura, pentru ingrijirea pielii.
Taurul este semn de Pamint si este favorabil pentru orice proceduri cosmetice, insa indepartarea parului de prisos in aceasta perioada este putin eficienta, pentru ca va creste foarte repede.
Gemenii sint semn de Aer; parul care este taiat in aceasta perioada va creste foarte incet, este foarte eficienta insa indepartarea parului de pe corp, datul unei forme sprincenelor si alte proceduri cosmetice.
Racul este semn de Apa, este favorabil pentru orice proceduri cosmetice, insa indepartarea parului este foarte putin eficienta. Straduiti-va in aceasta perioada sa folositi cit mai putin foehnul pentru aranjarea parului, vara acoperiti-va parul de Soare, nu profitati in exces de baile de Soare. Folositi cit se poate de mult mijloacele de catifelare a pielii.
Leul este semn de Foc si nu are nici un fel de contraindicatii, dar totusi trebuie sa fiti atenti in timpul vopsitului chimic al parului, trebuie sa scadeti timpul de actiune a preparatelor chimice. Daca doriti sa va tundeti periuta, este bine sa faceti acest lucru dupa perioada de Luna Noua.
Fecioara este semn de Pamint si nu are contraindicatii.
Balanta este semn de Aer si nu are contraindicatii.
Scorpionul este semn de Apa si este unul dintre cele mai favorabile semne pentru punerea in aplicare a procedurilor cosmetice. In aceasta perioada nu trebuie sa va vopsiti parul, sprincenele si genele cu mijloace chimice. Va puteti folosi in acest scop de plante, cum ar fi florile de musetel.
Sagetatorul este semn de Foc si este favorabil pentru folosirea unor proceduri cosmetice, insa indepartarea parului de prisos este putin eficienta.
Capricornul este semn de Pamint si nu are contraindicatii.
Varsatorul este semn de Aer. Cind Luna este in Varsator este bine sa va ocupati cu suplinirea insuficientelor cosmetice, cu tratarea afectiunilor cutanate, a seboreei uscate sau grase, a cosurilor. In lupta cu bolile, Varsatorul va este primul ajutor. Nu trebuie insa sa va taiati parul si unghiile in aceasta perioada, nu va vopsiti sprincenele, genele sau parul.
Pestii sint semn de Apa; este o perioada foarte favorabila pentru aplicarea mijloacelor cosmetice; indepartarea parului de prisos in aceasta perioada este foarte putin eficienta.
Cresterea excesiva a parului de pe picioare este un prilej de continua nemultumire pentru femei. Daca veti urma procedurile de indepartare a parului de prisos in zilele in care domina Varsatorul, Gemenii sau Sagetatorul efectul va fi de durata.
Un articol de Georgeta Licsandru


Fazele Lunii in octombrie 2009:

04 octombrie 2009, ora 09:10, Luna Plina: opozitie Soare-Luna cu Luna la 11°09' Berbec si Soarele la 11°09' Balanta
11 octombrie 2009, ora 11:56, Ultimul Patrar: careu Soare-Luna cu Luna la 18°10' Rac si Soarele la 18°10' Balanta
18 octombrie 2009, ora 08:33, Luna Noua: conjunctie Soare-Luna la 24°58' Balanta
26 octombrie 2009, ora 02:42, Primul Patrar: careu Soare-Luna cu Luna la 02°44' Varsator si Soarele la 02°44' Scorpion
Luna in zodii in octombrie 2009:
01 octombrie 2009, 02:25 - Luna intra in Pesti
03 octombrie 2009, 12:19 - Luna intra in Berbec
05 octombrie 2009, 19:32 - Luna intra in Taur
08 octombrie 2009, 00:46 - Luna intra in Gemeni
10 octombrie 2009, 04:47 - Luna intra in Rac
12 octombrie 2009, 08:02 - Luna intra in Leu
14 octombrie 2009, 10:45 - Luna intra in Fecioara
16 octombrie 2009, 13:29 - Luna intra in Balanta
18 octombrie 2009, 17:22 - Luna intra in Scorpion
20 octombrie 2009, 23:50 - Luna intra in Sagetator
23 octombrie 2009, 09:39 - Luna intra in Capricorn
25 octombrie 2009, 21:07 - Luna intra in Varsator
28 octombrie 2009, 09:44 - Luna intra in Pesti

marți, octombrie 06, 2009

Reteta anticelulitica si hidratanta

Ingrediente:
Cafea macinata mediu
Ulei masline
Miere

Se amesteca si se aplica pe pielea umeda la dus. Senzatia e minunata, miroase divin si pielea e superba.

Salutul Soarelui











Surya Namaskara
În limba sanscrită Surya înseamnă Soare, iar Namaskara - a saluta plin de devoţiune şi dragoste. Surya Namaskara este o succesiune aproape neîntreruptă de 12 mişcări (6 mişcări simple care se reiau apoi în sens invers), repetate de mai multe ori la rând, ce tonifică întreaga musculatura corporală şi face să apară o anumită accelerare dublată de o amplificare armonioasă a respiraţiei şi a ritmului cardiac, fără a provoca însă stări de oboseală sau de pierdere a suflului.
În mod tradiţional, yoghinii din India realizează Salutul Soarelui ca procedeu de încălzire dimineaţa, chiar la răsăritul soarelui, înainte de asana-e.
"Salutul yoghin al Soarelui" este o tehnică simplă de dinamizare amplă şi globala a întregii fiinţe. Practica sa conduce la trezirea şi amplificarea armonioasă a aspectului solar, masculin, yang al finnţei. Surya Namaskara deschide poarta către o sănătate perfectă, forţă, armonie, eficienţă şi longevitate.
Efecte benefice ale lui Surya Namaskara
- Surya Namaskara tonifică întregul sistem digestiv prin întinderea şi comprimarea succesivă a abdomenului; totodată acest ansamblu de exerciţii masează profund toate viscerele: ficatul, stomacul, splina, intestinele, rinichii, activează digestia şi elimină rapid constipaţia.- Prin Surya Namaskara plămânii sunt profund ventilaţi, iar sângele este oxigenat şi dezintoxicat prin expluzarea rapidă de dioxid de carbon şi alte gaze toxice pe căile respiratorii.- Intensifică activitatea cardiacă şi astfel circulaţia sanguină este activată în întregul organism.- Combate hipertensiunea şi palpitaţiile.- Somnul devine din ce în ce mai profund şi odihnitor iar memoria este mult ameliorată.- Indepărtează rapid grijile şi tensiunile interioare. - Stimulează şi normalizează activitatea glandelor endocrine, îndeosebi a glandei tiroide datorită mişcărilor de compresiune realizate la nivelul gâtului.- Fortifică global întregul corp: gâtul, umerii, braţele, încheieturile, degetele, spatele, bazinul, centura abdominală, coapsele, pulpele picioarelor şi gleznele.- La femei pieptul se dezvoltă normal, devenind sau redevenind ferm şi elastic.- Stimulează în mod binefăcător activitatea uterului şi a ovarelor, suprimând neregularităţile ciclului menstrual, precum şi durerile specifice conexe cu acesta. - Surya Namaskara ne modelează în mod ideal corpul, reducând grăsimea în exces din zona abdominală, de pe şolduri, coapse, gât şi bărbie.- Sporeste capacitatea naturala de rezistenta în faţa bolilor, prin intarirea sistemului imunitar.- Surya Namaskara este cea mai rapidă metodă pentru crearea şi menţinerea unei stări interioare de spirit mereu tânăr.
Contraindicaţii:
Femeile, în timpul ciclului menstrual, nu vor practică Surya Namaskara cel puţin în primele două zile. De asemenea, viitoarele mame vor putea practică Salutul Soarelui numai până la începutul celei de-a cincea luni de sarcină, iar, după naştere vor relua gradat. În cazurile de hernie nu este deloc indicată practicarea lui Surya Namaskara.
Atitudinea interioară în timpul tehnicii:
Este necesară o participare activă a conştiinţei la fiecare miscare. În timpul antrenamentului se recomandă să fim orientati fie cu faţa spre soare, fie spre est (răsărit). Totodată este esenţial să evocăm clar şi să păstrăm în minte cât mai ferm şi constant imaginea sferei gigantice de forţă a Soarelui, considerându-l un veritabil hrănitor şi dispensator al întregii noastre vieţi terestre.
Respiraţia:
Este esenţial să sincronizăm respiraţia cu mişcările realizate. Desi poate părea complicat la prima vedere, nu este decât un ritm respirator cât se poate de natural suprapus ritmului mişcărilor. Cu toate acestea, în primele zile de practică, atât timp cât mişcările nu ne sunt încă familiare putem să nu ţinem deocamdată cont de respiraţie la execuţia lor.

Tehnica de execuţie:
1.
Aşezăm mâinile cu palmele lipite în zona pieptului, vârfurile degetelor mari fiind aşezate în scobitura gâtului, în unghi drept faţă de celelalte degete.Coloana este atunci perfect dreaptă, iar tălpile sunt foarte apropiate, fără să se atingă, şi paralele.Expirăm apoi lent pe gură, dând afară tot aerul din plămâni.Sprijinim coatele de coaste, însă mentinand palmele la locul lor. Vom expira atunci profund, urmărind să expulzam şi utimele molecule de aer viciat din noi, retrăgând uşor pentru aceasta zona abdominală. Atunci când plămânii sunt complet goi, contractăm toţi muşchii, începând cu tălpile picioarelor, apoi gambele, coapsele, abdomenul (deja contractat datorită respiraţiei fortate), spatele, pieptul, braţele, palmele şi gâtul. Pe scurt, contractăm sistematic întreaga musculatură corporală.
Erori ce trebuie evitate: Dacă mâinile nu sunt aşezate la înălţimea potrivită şi degetele (cu excepţia degetelor mari) nu sunt lipite, plămânii nu se pot goli complet de aerul rezidual.
2.
Relaxăm apoi toţi muşchii şi venim cu braţele complet întinse în sus către spate, curbând cât mai mult zona bazinului şi orientandu-ne privirea către vârfurile degetelor.Inspirăm atunci profund şi fără graba pe nas.
Erori ce trebuie evitate:Dacă nu curbăm bine spatele şi zona bazinului, musculatura spatelui nu va întinsă suficient de mult.
3.
Expirăm profund pe gură, aplecându-ne în faţă, până când atingem solul cu palmele. Idealul este să putem aşeza palmele cu toată suprafaţa lor pe sol.Venim de asemenea cu capul cât mai aproape de genunchi. în faza finală a mişcării, vom retracta parţial şi abdomenul.
Este admis, la început, în situatia în care suntem mai rigizi, ca palmele să nu atingă solul.
Erori ce trebuie evitate:Dacă nu venim suficient de mult cu capul către genunchi, flexia corpului va fi mai puţin accentuată, iar efectele sale considerabil reduse.Faptul de a avea barbia presată cât mai mult de piept face să se amelioreze gradat toate dezechilibrele funcţiei tiroidiene.
4.
Inspirăm în continuare profund pe nas, aşezând acum toată talpa piciorului drept la sol, inclusiv călcâiul, iar genunchiul drept va fi împins către inainte; gamba, coapsa şi talpa noastră dreaptă vor forma astfel un Z.Impingem după aceea simultan zona bazinului cât mai aproape pe genunchiul drept. Piciorul stang este apoi întins spre spate, însă nu la maxim, pentru că în acest caz ne va fi imposibil să adoptăm pozitia corectă.Indreptam apoi spatele şi simultan ne orientam privirea către tavan sau (dacă exersam în aer liber) către Soare, deşi ochii rămân tot timpul închişi.
Erori ce trebuie evitate:Vom avea grijă să nu stăm cu capul aplecat sau cu tibia piciorului drept prependiculară pe sol.
5.
Corpul trebuie să formeze acum un V inversat.Călcâiele vor fi întinse cât mai mult către sol, chiar lipite de sol daca ne este posibil.Capul va fi orientat cât mai spre interior, presand barbia în piept, spatele va fi cât mai drept, iar privirea interioară este acum orientata către zona ombilicului.Contractam în continuare zona abdominală şi muşchii coapselor.
Erori ce trebuie evitate:Nu trebuie să stăm doar pe vârfurile picioarelor şi vom evita să ţinem capul drept, deoarece atunci aceasta poziţie nu mai este asemanatoare cu un V inversat.Vom evita, de asemenea, să avem spatele curbat şi abdomenul necontractat.
6.
Expirăm apoi pe gură, lasandu-ne să coboram la sol. Singurele noastre puncte de contact cu solul trebuie să fie acum barbia, palmele, pieptul, genunchii şi degetele de la picioare.În aceasta poziţie, abdomenul nu va putea atinge solul, bazinul fiind bine cambrat.Nici nasul nu poate atinge acum solul.Aceasta postura confera o curbura foarte speciala coloanei vertebrale, mentinuta perfect dreaptă în postura anterioara.
Erori ce trebuie evitate:Nu ne vom aşeza cu bazinul la sol; tălpile nu vor fi orientate în sus, degetele de la picioare trebuie să fie sprijinite pe sol.Palmele trebuie şi ele fixate ferm pe sol.Talpile trebuie să revina apoi la acelasi punct de plecare. La început, aceasta este foarte greu de realizat, dar vom putea cu siguranta să ajungem aici printr-o practică consecventa.
7.
În continuare inspiram pe nas, apoi ridicam capul cât mai mult posibil şi curbăm cât mai mult zona bazinului, însă corpul nu atinge solul. Singurele puncte de contact cu solul sunt acum degetele de la picioare şi palmele.Bratele sunt întinse, iar umerii sunt adusi către spate, pentru a permite expansiunea pieptului în faţa.
Erori care trebuie evitate:Coapsele nu trebuie să atingă solul, iar umerii nu trebuie să vina în faţa (deoarece ei nu permit în felul acesta dilatarea pieptului).
8.
Ramanem în retentie pe plin şi revenim în postura asemanatoare cu un V inversat. Modul de realizare şi erorile posibile ale aceste mişcări sunt identice cu cele descrise la miscarea nr.5Călcâiele vor fi deci întinse cât mai mult către sol, asezandu-le chiar lipite de sol daca ne este posibil.Capul va fi orientat cât mai spre interior, presand barbia în piept, spatele va fi cât mai drept, iar privirea interioară este acum orientata către zona ombilicului. Contractam în continuare zona abdominală şi muşchii coapselor (acestia se vor contracta aproape automat daca apropiem calcaiele de sol).
Erori ce trebuie evitate:Nu trebuie să stăm doar pe vârfurile picioarelor şi vom evita să ţinem capul drept, deoarece atunci aceasta poziţie nu mai este asemanatoare cu un V inversat.Vom evita, de asemenea, să avem spatele curbat şi abdomenul necontractat.
9.
Acum continuam să ne retinem suflul (plămânii fiind mai departe plini cu aer).În aceasta postura vom inversa însă amplasarea picioarelor faţa de postura nr.4, pentru a comprima alternativ şi simetric fiecare parte a abdomenului (acum vom intinde deci piciorul drept la sol, în timp ce stangul va fi cu talpa ferm asezata pe sol).
Erori ce trebuie evitate: O alta eroare decât cele prezentate la descrierea pozitiei nr.4, dar care decurge din cele două precedente, este să asezam la sol talpa piciorului în locul degetelor.Pentru a usura execuţia, vom distribui aproape întreaga greutate a corpului pe piciorul stang, indoit şi pe bratul stang, ceea ce ne va permite să inclinam uşor bazinul şi ne va usura reintoarcerea piciorului întins.
10.
În continuare, expiram profund şi fără graba pe gură, iar apoi revenim în postura nr.3Ne aplecam în faţa.Ideal este să putem aşeza palmele cu toată suprafaţa lor pe sol; vom veni de asemenea cu capul cât mai mult către genunchi, iar în faza finală a mişcării, vom retracta parţial şi abdomenul.
Erori ce trebuie evitate:Dacă nu venim suficient de mult cu capul către genunchi, flexia corpului va fi mai puţin accentuată, iar efectele sale considerabil reduse.Faptul de a avea barbia presată cât mai mult de piept face să se amelioreze gradat toate dezechilibrele funcţiei tiroidiene.
11.
În continuare inspiram profund şi complet pe nas, realizand simultan miscarea nr.2.Relaxăm deci toţi muşchii şi venim cu braţele complet întinse în sus, către spate, curbând cant mai mult zona bazinului şi orientandu-ne privirea către vârfurile degetelor.Capul este şi aici întins cât mai mult către spate.
Erori ce trebuie evitate:Bratele nu vor fi moi, iar spatele nu va fi lasat relaxat, ci curbat la maxim.Daca nu curbăm bine spatele şi zona bazinului, musculatura spatelui nu va fi întinsă suficient de mult.
12.
În final, expiram din nou profund pe gură şi relaxam întreaga musculatura corporală, revenind din nou în postura de plecare nr.1Asezam mâinile cu palmele lipite în zona pieptului, vârfurile degetelor mari fiind aşezate în scobitura gâtului, în unghi drept faţa de celelalte degete. Coloana este atunci perfect dreaptă, iar tălpile sunt foarte apropiate, fără să se atingă şi paralele.Sprijinim coatele de coaste, mentinand însă mâinile la locul lor.Expiratia va fi profunda, urmărind să expulzam şi ultimele molecule de aer viciat din noi, retrăgând uşor pentru aceasta zona abdominală. Atunci când plămânii sunt complet goi, contractăm toţi muşchii, începând cu tălpile picioarelor, apoi gambele, coapsele, abdomenul (deja contractat datorita expiratiei fortate), spatele, pieptul, braţele, palmele şi gâtul; pe scurt, contractăm sistematic întreaga musculatura corporală.
Erori ce trebuie evitate:Daca mâinile nu sunt aşezate la înălţimea potrivită şi degetele (cu excepţia degetelor mari) nu sunt lipite, plămânii nu se pot goli complet de aerul rezidual.
Efectele benefice ale tehnicii
Iată în continuare câteva dintre efectele spectaculoase curent obţinute la nivel fizic de persoanele în vârstă, aşa cum s-au putut ele constata la ashram-ul lui Swami Sivananda din Rishikesh;
-dispariţia grăsimii excesive de pe suprafaţa întregului corp;-reducerea naturală a bombării pântecelui;-digestie mult ameliorată;-încetarea căderii părului;-revenirrea culorii naturale a unghiilor;-aspect şi culoare mai proaspete ale pielii;-transpiraţia, anterior urât mirositoare, devine treptat inodoră.
Foarte frecvente sunt şi cazurile în care se poate constata o uimitoare reîntinerire la persoanele în vârstă care practică cu asiduitate Surya Namaskara.
În practica Salutului yoghin al Soarelui, vârsta nu are aproape nici o importanţă. De exemplu, sunt foarte frecvente în India cazurile în care persoane în vârstă de peste 60-70 de ani, printre care şi femei având până la 10 copii, s-au transformat într-un mod aproape miraculos după numai câteva luni de practică neîntreruptă a lui Surya Namaskara.
Durata maladiilor ce pot fi curarisite radical de practica perseverentă şi sistematică a Salutului yoghin al Soarelui amintim: indigestiile, constipaţia, neregularităţile menstruale, apatia. Surya Namaskara ajută, de asemenea, foarte mult la combaterea şi eliminarea letargiei, pesimismului, lenei şi indispoziţiei prin dinamizarea foarte intensă a aspectului solar (HA), emisiv, dinamic (yang(+)) al fiinţei. Atât continenţa sexuală cât şi abstinenţa activă pot fi cu uşurinţă atinse şi menţinute prin practica zilnică a lui Surya Namaskara. Celebrul yoghin Dhirendra Brahmachari afirmă că Surya Namaskara ne face capabili să înmagazinăm foarte multă energie subtilă (prana) solară (HA) în fiinţă, corpul nostru fizic devenind astfel foarte luminos, întocmai ca Soarele. Ca şi Soarele, acest exerciţiu are 12 părţi componente. În anumite tratate ezoterice yoga, se arată că Surya Namaskara care cuprinde 16 mişcări este extrem de dificil şi din această cauză el este în general realizat cu numai 12 părţi. Tot în aceleaşi străvechi tratate yoga se mai spune că cele 16 aspecte ale Soarelui sunt toate prezente numai atunci când întreaga creaţie este pe pragul disoluţiei finale (pralaya); de regulă, soarele vizibil nu are decât 12 aspecte distincte.
Numeroşi yoghini, atât din India cât şi din întreaga lume sunt nişte frecvenţi practicanţi ai Salutului yoghin al Soarelui. Efectele minunate ale acestui ansamblu de exerciţii relativ simple apar la toţi aceia care le practică cu regularitate.
Vă prezentăm în continuare principalele efecte benefice ale Salutului yoghin al Soarelui. Această parţială trecere în revistă care li s-ar putea părea unora puţin exagerată la prima vedere- este totuşi departe de a fi exhaustivă:
-Surya Namaskara poate fi practicată de oricine, atât de unul singur cât şi în grup, în orice anotimp, deoarece ea se poate realiza la fel de bine în cameră cât şi în aer liber (totuşi, este necesar să menţionăm că efectele sale profunde apar ceva mai repede atunci când este practicat în natură, în perioada răsăritului Soarelui);
-Surya Namaskara nu necesită mai mult de 3-10 minute zilnic. Acest ansamblu de exerciţii nu îşi limitează acţiunea doar la o anumită parte a corpului, ci acţionează armonios asupra întregului organism;
-Surya Namaskara nu necesită nici un fel de echipament şi nu implică nici un fel de cheltuieli, spre deosebire de sălile moderne de gimnastică, ce în prealabil trebuie înzestrate cu o aparatură complicată şi scumpă. Atunci când urmărim să practicăm Surya Namaskara nu avem nevoie decât de un spaţiu de 2 m pătraţi şi de o pătură pe care să stăm;
-Surya Namaskara tonifică întregul sistem digestiv prin întinderea şi comprimarea succesivă a abdomenului; totodată acest ansamblu de exerciţii masează profund toate viscerele: ficatul, stomacul, splina, intestinele, rinichii, activează digestia şi elimină rapid constipaţia;
-Surya Namaskara întăreşte gradat centura abdominală, menţinând şi readucând dacă este cazul organele la locul lor (dacă acestea sunt deplasate!). Stazele sangvine de la nivelul organelor abdominale sunt astfel rapid suprimate;
-Surya Namaskara este o combinaţie armonioasă de mişcări şi respiraţii sincronizate; tocmai din această cauză, plămânii sunt profund ventilaţi iar sângele este oxigenat şi dezintoxicat prin expulzarea masivă de bioxid de carbon şi alte gaze toxice pe căile respiratorii. În plus, realizarea sa corectă intensifică activitatea cardiacă şi astfel circulaţia sangvină este activată în întregul organism. Acest aspect constituie una din condiţiile primordiale ale stării de sănătate. Salutul yoghin al Soarelui combate de asemenea hipertensiunea şi palpitaţiile, făcând ca mâinile şi picioarele care sunt reci să se încălzească;
-Surya Namaskara tonifică întregul sistem nervos graţie elongaţiilor şi flexiilor succesive ale coloanei vertebrale. Realizarea sa consecventă normalizează funcţiile sistemului nervos simpatic şi parasimpatic. Somnul devine din ce în ce mai profund şi mai odihnitor, iar memoria este mult ameliorată;
-Surya Namaskara îndepărtează rapid grijile şi tensiunile interioare, calmându-i pe cei anxioşi. În mod obişnuit, celulele nervoase se refac mai lent decât celelalte celule ale organismului, însă practica asiduă şi regulată a lui Surya Namaskara restabileşte gradat o funcţionare normală a creierului;
-Surya Namaskara stimulează şi normalizează activitatea glandelor endocrine, îndeosebi a glandei tiroide, datorită mişcărilor de compresiune realizate la nivelul gâtului;
-Surya Namaskara ameliorează aspectul pielii, deoarece activarea generală a circulaţiei sangvine în întregul organism face pielea mult mai capabilă să evacueze mari cantităţi de toxine, mai ales dacă acest ansamblu de exerciţii este continuat până la apariţia unei uşoare transpiraţii (notă : unii yoghini indieni recomandă chiar să se practice până când apare o transpiraţie abundentă, însă în condiţiile noastre climatice (cu excepţia antrenamentului pe plajă la mare) aceasta nu este deloc necesar. În India, din cauza temperaturii ambiante, chiar şi câteva minute de practică sunt suficiente pentru a provoca o intensă transpiraţie). În orice caz, Surya Namaskara modifică în sens pozitiv aspectul pielii, care se ştie că reflectă ca o oglindă starea noastră de sănătate. Tenul practicantului devine luminos, iar pielea sa, fiind bine irigată, întinereşte;
-Surya Namaskara fortifică global întregul corp: gâtul, umerii, braţele, încheieturile, degetele, spatele, bazinul, centura abdominală, coapsele, pulpele picioarelor şi gleznele sunt progresiv întărite fără a se îngreuna sau a deveni prea masive. Se ştie de altfel că fortificarea musculaturii spatelui este un mijloc simplu dar foarte eficient de a lupta împotriva tuturor tulburărilor ce pot apare la nivelul bazinului;
-Surya Namaskara ameliorează foarte mult aspectul şi ţinuta (atitudinea) bustului la femei. Pieptul (sânii) se dezvoltă astfel normal, devenind (sau redevenind) ferm şi elastic;
-Surya Namaskara stimulează în mod binefăcător activitatea uterului şi ovarelor, suprimând neregularităţile ciclului menstrual precum şi durerile specifice conexe cu acesta. De asemenea, în cazul gravidităţii, la practicantele lui Surya Namaskara naşterea este mai uşoară şi mai puţin dureroasă;
-Surya Namaskara previne căderea părului şi totodată diminuează tendinţa naturală de albire a acestuia;
-Surya Namaskara contrabalansează efectul nefast al tocurilor înalte, al pantofilor prea strâmţi, al centurilor sau al hainelor strânse pe noi sau foarte strâmte; totodată el previne platfusul şi întăreşte gleznele;
-Surya Namaskara reduce grăsimea în exces, în special grăsimea „de lux” din zona abdominală, de pe şolduri, coapse, gât, bărbie;
-Surya Namaskara reduce proeminenţa anormală a mărului lui Adam datorită succesiunii de flexii către înainte ale gâtului şi a compresiunii realizate în zona tiroidei;
-Surya Namaskara elimină mirosurile corporale neplăcute prin favorizarea activităţii purificatorilor noştri naturali: piele, plămâni, intestine, rinichi;
-Surya Namaskara dinamizează şi sporeşte capacitatea naturală de rezistenţă în faţa bolilor prin întărirea terenului (corpul fizic) şi a sistemului imunitar;
Surya Namaskara ne modelează în mod ideal corpul (fără exagerarea masei musculare) reducând armonios excesul de grăsime;
-Surya Namaskara conferă graţie şi siguranţă în mişcări;
-Surya Namaskara pregăteşte în mod excelent practica gimnasticii saua diferitelor sporturi în general;
-Surya Namaskara este cea mai rapidă metodă pentru crearea şi menţinerea unei stări interioare de spirit mereu tânăr. Acest aspect constituie un nepreţuit atu pentru oricine. Este, de altfel, minunat să te simţi oricând gata să înfrunţi cu încredere şi curaj greutăţile vieţii, extrăgând astfel din întreaga ta existenţă un maximum de bucurii intense şi profund autentice.
Pe scurt, Surya Namaskara ne deschide poarta către o sănătate perfectă, forţă, armonie, eficienţă şi longevitate, aspecte care ar trebui să constituie atributele normale ale fiecărei fiinţe umane armonios integrate în macrocosmos.
-Surya Namaskara ne poate cu adevărat procura toate aceste rezultate deoarece el coordonează toate funcţiile vitale.Bineînţeles că Surya Namaskara nu este un panaceu, însă acest ansamblu de exerciţii simple, practicate cu perseverenţă şi fermitate, îl recompensează pe cel care îl realizează cu o sănătate excelentă, cu o energie benefică efervescentă, conferind totodată o nouă tinereţe persoanelor în vârstă.
Practicând zilnic acest ansamblu de exerciţii relativ simple, viaţa noastră se va transforma gradat într-un sui-generis cântec de bucurie, după cum atestă mărturiile yoghinilor care îl realizează zilnic de mai mulţi ani.

luni, octombrie 05, 2009

"Inteligenta complica fericirea dar o face mai savuroasa"

miercuri, septembrie 30, 2009

Sampon natural organic




Am incercat reteta cu fasole mung, linte rosie si iaurt bio. Rezultatul a fost peste asteptari. Parul arata extraordinar, combinatia a curatat impecabil, miroase a iarba. In loc de balsam puteti folosi pentru varfuri sau amestecat in sampon ulei organic de jojoba. Fasolea si lintea trebuie macinate foarte fin (pudra), pentru o degresare mai light folositi mai mult iaurt si mai putina pudra.
Va recomand acest sampon natural, ieftin si fara parabeni, aluminiu, glicoli, uleiuri minerale, sulfati, ftalati, plumb, mercur, formaldehida, nanoparticule, parfumuri, coloranti sintetici ... substante pe care organismul nostru le asimileaza la fiecare samponare.
Am incercat amestecul si pe corp (fara iaurt), degreseaza de la prima aplicare, nu necesita doua aplicari, pielea ramane fina si miroase proaspat.

marți, septembrie 29, 2009

BĂILE CU APĂ SĂRATĂ

Sînt un remediu tradiţional de medicină populară, care se aplică astăzi, cu un succes extraordinar, în clinici moderne din Austria şi Germania. La o cadă de apă caldă (aproximativ 150 de litri), se folosesc două kilograme de sare gemă neiodată (amestecată în prealabil cu apă fierbinte, pentru a se dizolva mai uşor). Baia durează 20-30 de minute şi este important ca temperatura apei să fie menţinută mereu peste 37 de grade Celsius, pentru ca acţiunea terapeutică să fie maximă. Cercetătorii au observat că aceste băi, care se fac o dată la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice în preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile înainte).
Iată indicaţiile terapeutice ale acestor băi:
DERMATOZE INFECŢIOASE - se fac băi parţiale, înmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, în apă sărată caldă (7 linguri de sare la litru). Imediat dupa baie, pielea nu se şterge, ci se tamponează puţin şi se lasă să se usuce. Acest remediu este excelent în tratarea infecţiilor bacteriene şi micotice (produse de ciuperci parazite).
REUMATISM - se fac de două ori pe săptămână băi complete cu apă sărată fierbinte. Cele mai eficiente sînt băile preparate cu sare marină neiodată, dar efecte foarte bune s-au obţinut şi cu sarea de mină, cu cristale mari (nemăcinată).
CISTITE, INFECŢII URINARE - se fac băi complete sau băi de şezut cu apă ceva mai sărată: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi făcuta în fiecare seară, până la vindecarea afecţiunii, iar apa trebuie sa fie cât mai fierbinte, însă suportabilă (peste 38 de grade). Imediat după baie vă veţi şterge şi vă veţi relaxa la căldură, evitând expunerea la frig sau curent.
ANEXITĂ, METRO-ANEXITĂ - se aplică procedura de la infecţiile renale. Suplimentar, se va adăuga în apa sărată de baie puţină tinctură de iod.
RĂCEALĂ ŞI GRIPĂ - se fac băi ale picioarelor (tălpi şi glezne) cu apă fierbinte, cu foarte multă sare (10 linguri la litru). Băile vor dura 10 minute, după care ne vom încălţa cu şosete groase şi ne vom aşeza la căldură, aşa încât să transpirăm.

Hormoni

"Estrogenii - protejeaza sanatatea si frumuseteaAcesti hormone secretati de ovare sunt raspunzatori de functiile de reproducere (menstruatie, sarcina), dar si de sanatate si frumusete: determina secretia substantelor antirid si a colagenului care fortifica pielea si protejeaza impotriva celulitei, confera parului stralucire si reda fermitatea firului de par. Ne protejeaza de bolile de inima, de osteoporoza, scade nivelul colesterolului, ne asigura buna dispozitie, memoria buna si agerimea mintala. Tulburarile ce apar in secretarea estrogenilor sunt cauza durerilor premenstruale, a problemelor pubertatii si adeseori chiar a sterilitatii. Producerea estrogenilor e stimulate si reglata de alimentatia bogata in albumina si saruri minerale. Si relatiile sexual regulate ajuta la reglarea secretarii acestor hormone. Cand organismul femeilor produce mai putini estrogeni, merita sa introducem in dieta estrogeni vegetali ce se gasesc in special in soia, tofu, lapte de soia, precum si in fito-estrogeni, foarte la moda acum. Estrogenii sunt prezenti si in fasole, linte, alune, uleiuri.

Melatonina - hormonul somnului si al relaxarii. Odata cu lasarea intunericului epifiza incepe sa secrete melatonina, cae care favorizeaza somnul adanc, relaxeaza, odihneste. Primele raze de soare opresc producerea melatoninei. Daca nivelul ei este ridicat te trezesti adormita, apatica si chiar deprimata. Melatonina are, printre altele, si actiune antioxidanta. Dupa vasrta de 40 de ani, secretia ei scade la jumatate comparative cu persoanele tinere. Exista acum melatonina sintetica (tablet), menita sa prelungeasca durata de viata si tineretea. E mult mai sanatos sa se consme produse natural ce stimuleaza secretia acesteia. "Materialul de constructie" al melatoninei e aminoacidul triptofan, continut de: lapte, banana, carne de pasare, plante leguminoase, branza, curmale uscate. Camera in care dormim trebuie protejata de lumina din exterior.

DHEA - ne prelungeste tineretea. Este produs in organism de cholesterol. Prelungeste viata celulelor nervoase, intareste imunitatea, confera robustete epidermei si flexibilitate muschilor. Producerea DHEA-ului e stimulate de exercitiile regulate in aer liber. Din dieta nu trebuie sa lipseasca cromul (surse de crom: drojdia de bere, germenii de grau, cacao si ceaiul negru). Hormonul cresterii, somatotropina, secretata de hipofiza, e reponsabila de mentinerea tineretii. Dupa varsta de 30 de ani, nivelul ei scade si merita sa-i stimulam secretia. E bine sa consumam peste slab, alune de pamant, fulgi de ovaz, linte, branzeturi, migdale.

Testosteronul
- ne da forta vitala. Este produs atat in organismul barbatilor, cat si in cel al femeilor. La ambele sexe, o data cu trecerea anilor, nivelul acestui hormon scade, fapt ce cauzeza oboseala si lipsa de energie. O dieta corespunzatoare poate stimula secretia testosteronului. Cele mai indicate sunt produsele care contin albumina - branzeturile si pestele. Nu trebuie sa lipseasca zincul (germeni de grau, ciuperci, alune de pamant). Este bine sa faci sporturi care necesita o doza de efort (alergare, mersul cu bicicleta).

Adrenalina, noradrenalina si ACTH - hormonii care sporesc energia vitala.Datorita lor facem fata diverselor solicitari zilnice, putem lucra indelung si eficient. Noradrenalina si adrenalina sunt secretate de glandele suprarenale si de multe tesuturi. Prima imbunatateste circulatia, creste tensiunea, determina eliberarea energiei din glucoza si acizii grasi. Gratie acestui hormon, corpul si creierul pot functiona la capacitate ridicata. In situatii de tensiune si solicitare, cand avem nevoie de energie, in ajutor ne vine adrenalina. In fractiuni de secunda adrenalina mobilizeaza toate fortele: sunt activate celulele nervoase si simturile, creste tensiunea, inima bate mai repede, fibrele musculare se incordeaza, organismul recurge la rezervele de energie. Astfel "dopati", putem sa infruntam cu fruntea sus greutatile si stresul de fiecare zi. La fel actioneaza si hormonal ACTH, secretat de hipofiza, care poate sa elimine grasimea ce se formeaza intre celulele nervoase. Acesti hormoni sunt produsi de aminoacizi - feniloalanina. Surse bogate in aminoacizi sunt fasolea uscata si fasolea verde, mazarea, lintea, alunele de pamant, cascavalul. Nu trebuie sa lipseasca din alimentatie vitamina C (din consumul bogat de legume si fructe).

Tiroxina- regleaza metabolismul. Este secretata de glanda tiroida si regleaza, printre altele, metabolismul. Daca se produce prea putina tiroxina, pielea este uscata, unghiile si parul sunt lipsite de stralucire sau fragile, creste greutatea corporala chiar cu o dieta stricta. Persoanele cu astfel de probleme au nevoie de ingrijire medicala. Daca nivelul hormonului e normal, dar se apropie de limita lui inferioara este utila o dieta care sa favorizeze secretia tiroxinei. Alimentatia trebuia sa fie bogata in iod (sare iodata, peste marin) sau in tiroxina (branzeturi, produse lactate si soia). Indispensabil in secretia tiroxinei este si seleniul (se gaseste in salata)."

duminică, septembrie 27, 2009

Salată cu Roquefort şi smochine proaspete




Ingrediente:
50 g frunze tinere de spanac
100 g fetica
100 g salata frisee
50 g Prosciutto
4 smochine proaspete
60 g Roquefort
100 g susan
2 linguri de nuci Dressing: 2 linguri smantana, 1 lingura ulei de nuca, 1/2 lingura otel de vin alb, 3 linguri de suc de portocale, piper, zahar
Este un deliciu mai ales servita cu Ciabatta calda.

"Regina branzeturilor - Roquefort :
Branza Roquefort este o branza facuta din lapte de oaie cu mucegai albastru. Doar nu va asteptati ca o branza frantuzeasca sa indrazneasca sa nu aiba mucegai... Chiar daca mai exista si alte tipuri de branza asemanatoare, legile europene nu permit sa aiba numele de Roquefort decat acelora maturate in cavernele naturale Combalou din Roquefort-sur-Soulzon, mucegaiul specific gasindu-se in aceste caverne. Este o denumire de orgine controlata, acelasi lucru pe care il intalnim si la noi in tara, in principal la vinuri. Aceasta branza este alba (cu albastru, evident), usor cremoasa, cu un gust putin "acidulat" si cu miros specific. Legenda spune ca a fost descoperita de un tanar cioban, care manca niste branza, cand a vazut o fata frumoasa la distanta. A plecat in cautarea ei si, cateva luni mai tarziu, cand s-a intors, branza sa era mucegaita - devenise Roquefort."

sâmbătă, septembrie 26, 2009

Bio

Dis-de-dimineata m-am infiintat la magazinul bio Leacul. Foarte frumos amenajat dar cam dezorganizat. Produsele fara gluten erau imprastiate peste tot, etichete ratacite, trebuie sa cauti bine pana le gasesti pe toate. Am gasit cereale delicioase pentru celiaci, orez de toate felurile, fel de fel de amestecuri de fasole, linte, naut...Am gasit chiar si cosmetice bio Dr. Hauschka. Ma declar fan magazine bio. Totul natural, fara chimicale, pesticide...

joi, septembrie 24, 2009

Am reinceput masajele yumeiho cu Ovidiu. Dupa o ora de masaj sunt nou nouta. O ora cu Ovidiu inseamna si informatii despre ayurveda, in februarie termina facultatea de medicina ayurveda si pleaca in India. Din pacate s-a mutat in Cluj, iar in Bucuresti vine la doua saptamani. Azi am aflat o reteta de "sapun": se macina fin fasole mung (se gaseste in magazinele bio) si linte rosie, se amesteca si se freaca corpul si chiar parul (pt par se mai adauga iaurt).

Calendarul frumusetii - septembrie

Dupa expunerea la soare din timpul verii parul are nevoie de ingrijire. Spala-l cu musetel, daca esti blonda, cu radacini de urzici sau frunze de nuc, daca esti satena. Decoctul de rozmarin il fortifica si ii da stralucire. E timpul pentru cura de struguri. Alegeti strugurii negri, mai bogati in fier si tananti.

marți, septembrie 22, 2009

Baia de aburi orientala

Baia de aburi orientale e compusa din 3 incaperi: baia de aburi, o incapere racoroasa si sala de odihna. Asta este si ordinea in care trebuie parcursa: de la abur , in incaperea racoroasa unde continua eliminarea transpiratiei, apoi sala de odihna. Dupa odihna, trebuie sa va spalati si eventuali sa beneficiati de masaj. In astfel de bai sursa aburului este un caza imens incastrat in zid, dar din cauza umiditatii fierbinteala este imperceptibila. Orientalii spun ca bolile si impuritatile din corp se elimina numai la rasaritul soarelui, deoarece in cursul zilei organismul oboseste si bolile nu ies din corp.

sâmbătă, septembrie 19, 2009

Azi am incercat o dermatoloaga noua, Mirela Miertoiu, care de fapt are un cabinet de dermato-cosmetica. Practic beneficiezi de 2 in 1. Tratamente dermatologice, cosmetica faciala si corporala. N-am mai intalnit in Romania un loc atat de profesionist si vesel in acelasi timp. Extrem de grijulie, isi trateaza personal toti pacienti ajutata de 2 asistente. Face munca unui dermatolog si a unei cosmeticiene in acelasi timp. Deloc ieftin, dar merita fiecare banut, tenul meu arata minunat. Si-a castigat o clienta fidela chiar daca isi muta cabinetul din Dorobanti in Baneasa.
Tot azi m-am hotarat sa incep keto...dificil fara dulciuri...dar foarte eficient pentru castigarea de masa musculara. Mi-am facut provizii din toate semintele si nucile posibile: dovleac, susan, floarea soarelui, in, migdale, caju, pin,
Ce mananc la keto: curcan, vita, peste, nuci, seminte, branza capra, oua, legume, verdeturi, salate, ulei presat la rece...

vineri, septembrie 18, 2009

Ce mi-a inseninat ziua?..: .... o felicitare virtuala delicioasa ....pe care am gasit-o cu 11 zile intarziere de la 2 prieteni dragi din Constanta, prieteni care orice s-ar intampla vor ramane in inima mea, chiar daca circumstantele nu ne mai permit sa ne vedem mai des....pupici.

Pentru ca in ultima luna am epuizat babele, manastirile, schiturile vechi de 400 ani, preotii, calugarii, am facut usor 2.000km prin tara....am trecut la doctori...:))...am ajuns azi la iridiologul Ovidiu Muscoi. Foarte interesant, cu o lupa si o lanterna iti vede in ochi de la mosteniri genetice pana la afectiuni. Mii de pacienti..extrem de expeditiv si la obiect....la mine a sarit de pe scaun la prima privire...ceee???...ce-ai patit duduie?...n-am mai intalnit la nimeni atatea linii de stres....si mi-a umplut o punga cu passiflore si d-astea...de stres, durere si inima albastra. Mi-a interzis cu desavarsire dulciurile si fainoasele pentru ca cica as avea creierul super activ si nu mai are nevoie de excitanti. Neaparat gimnastica, jogging, somn la greu....M-am executat imediat si cu ocazia asta mi-am indeplinit o dorinta mai veche...m-am inscris la o scoala de dans: cha-cha, rumba, salsa, tango, samba, vals...un deliciu...




joi, septembrie 17, 2009

...cica....poti fi fericita cu orice barbat, cu conditia sa nu-l iubesti!...:))

luni, septembrie 14, 2009

Karkade

Un prieten intors dintr-o vacanta exotica mi-a facut o vizita plina de surprize...o punga imensa de condimente in cantitati industriale....prima oara in viata mea cand am gandit...nu puteam primi ceva mai bun...:))
De la sofran veritabil....pana la garam masala, dar surpriza a fost karkade, un ceai pretuit in tarile arabe, care este nu numai un ceai extrem de parfumat dar si cu multe proprietati medicale.
La ce e bun karkade:
ACŢIUNI
INTERN: Diuretic puternic, antioxidant puternic, hipotensiv foarte bun, reduce vâscozitatea sângelui şi îl purifică, hipocolesterolemiant bun, tonic renal şi digestiv, antibacterian bun, stomahic mediu, colagog mediu-slab, stimulează peristaltismul intestinal, laxativ blând, emolient bun, calmant bun, reduce absorbţia alcoolului în organism fiind util în tratamentul alcoolismului, antiinflamator puternic asupra aparatului respirator, expectorant blând, antifebril, relaxant eficace al musculaturii uterine, spasmolitic bun, răcoritor, astringent, analgezic blând, antiherpetic, imunomodulator de intensitate redusă.
EXTERN: cosmetic, insecticid, grăbeşte vindecarea rănilor, creşte elasticitatea şi gradul de lubrefiere al pielii, stimulează creşterea părului, antiinflamator, calmant, astringent.
INDICAŢII
INTERN: cistită, retenţie de apă în ţesuturi, disurie – infuzie combinată, 4 căni pe zi.hipertensiune arterială (studii recente arată o eficienţă echivalentă cu aceea a unor medicamente clasice pentru tratarea acestei boli – ex: captopril) – macerat la rece, în cure de 3 luni cu 3 săptămâni pauză între ele.hipercolesterolemie – pulbere – 4-6 grame pe zi. Tratamentul durează minim 2 luni. Pentru efecte amplificate se va asocia cu pulbere de anghinare (Cynara scolymus).febră, răceală, tuse, inflamaţii şi infecţii respiratorii, dureri de cap asociate afecţiunilor respiratorii – pulbere sau infuzie combinată. În cazurile de răceală se va apela suplimentar şi la infuzia fierbinte.gonoree, herpes (adjuvant) – infuzie combinată.hipermenoree, dureri şi crampe menstruale – pulbere, administrată de 4 ori pe zi. În tulburările menstruale frecvente se începe administrarea cu 3-4 zile înaintea începerii menstruaţiei şi se continuă până după încheierea completă a acesteia.reumatism, varice, constipaţie – infuzie combinată, în tratament de lungă durată (minim 6 săptămâni)lipsa poftei de mâncare – o linguriţă de pulbere cu 30 de minute înainte de fiecare masă.
EXTERN: afecţiuni ale pielii în general, adjuvant în cancerul de piele, răni, zgârieturi, ulceraţii – spălături şi comprese cu infuzie combinatăabcese la nivelul pielii – cataplasme pe locurile afectate.protector al pielii la radiaţiile ultraviolete, piele cu aspect îmbătrânit, piele ridată, ofilită, uscăciune excesivă a pielii – băi cu adaos de infuzie combinată. mătreaţă, căderea părului (alopecie) – părul se va spăla periodic (de 2 ori pe săptămână) cu infuzie combinată.scabie – băi complete cu macerat concentrat din hibiscus.
PRECAUŢII
Nu este recomandat în cazurile de sterilitate precum şi femeilor ce doresc să rămână însărcinate, având un efect de reducere a fertilităţii în perioada în care este administrat.


duminică, septembrie 13, 2009

Cromoterapie


Rosu: Cald si tonifiant. Excelent in cazul bolilor de sange, de ficat si al anemiei.

Oranj: Apropiat de rosu, insa nu la fel de intens. Indicat pentru aparatul respirator sau in cazul astmului si bronsitei. Are, de asemenea, proprietati tonice si purgative.

Galben: Excelent pentru intentestine. Sedativ usor, ce alunga temerile si insufla optimism. De asemenea, este indicat in cazul indigestiei, arsurilor stomacale, constipatiei si impotriva durerilor menstruale la femei.

Verde: Marele Vindecator, verdele este un tonifiant si un energizant universal. Excelent in cazul afectiunilor cardiace, ulcerului, durerilor de cap si al furunculelor.

Albastru: Antispetic si calmant. Excelent impotriva oricarui tip de inflamatie, inclusiv a organelor interne. Indicat in cazul taieturilor si al arsurilor; de asemenea, bun pentru reumatism.

Indigo: In cazul tulburarilor emotionale, aceasta culoare va imprastia temerile - in special frica de intuneric. Indicat pentru ochi si in cazul pierderii auzului.

Violet: Indicat pentru sistemul nervos si in cazul tulburarilor mentale; de asemenea, in cazul pierderii vazului si al bolilor femeiesti.

joi, septembrie 10, 2009

Peeling cu cafea


Masata pe pielea umeda sau uscata, ea netezeste asperitatile. Pulberea de cafea elimina peliculele de piele moarta, face pielea moale si catifelata. Cofeina activeaza circulatia sangelui si metabolismul. Efectul pentru frumusete este o epiderma ferma si mai putina celulita. Cum procedati: 5 linguri de zat de cafea se amesteca cu 150 g sare marina si 2 linguri de ulei de masline. Peelingul se combina cu un masaj. Aplicati produsul pe piele, cu miscari circulare, de la picioare spre maini si spre zona inimii. Lasati cateva minute sa actioneze, apoi clatiti-va bine cu apa calda.

joi, septembrie 03, 2009

Enzime

"Exista 3 tipuri de enzime: sistemice/metabolice, digestive si alimentare. Organismul nostr produce enzime sistemice si digestive, in timp ce enzimele alimentare se gasesc in ceea ce mancam. Cele mai multe dintre enzimele fabricate de organism sunt sistemice, fiind responsabile de intretinerea parametrilor normali ai sangelui, tesuturilor si organelor. Suplimentele cu enzime sistemice trebuie deosebite clar de suplimentele cu enzime digestive, care ajuta procesul digestiv. Nu este bine sa ne bizuim exclusiv pe sursele alimentare de enzime, pentru ca multe se pierd prin gatit. Insa enzimele alimentare sunt vitale pentru mentinerea unei sanatati optime. Fructele si legumele crude sunt sursa ideala de enzime alimentare.

Enzimele alimentare sunt prezente doar în alimentele crude, proaspete, ele lucrând în mediul acid al stomacului unde iniţiază procesul de digestie a proteinelor, a carbohidraţilor şi a grăsimilor. Ele sunt extrem de importante pentru organism, neputând fi sintetizate şi sunt distruse atunci când hrana noastră este coaptă, fiartă la temperaturi mai mari de 50 C, pasteurizată, conservată, expusă aditivilor alimentar (E-uri) şi cuptoarelor cu microunde.
Nutriţioniştii şi medicii au constatat că aceste enzime sunt distruse în momentul în care hrana ajunge în stomac, deoarece stă în acel mediu acid mai bine de 30 minute. Asta datorită faptului că alimentele ingerate nu a fost bine mestecate în gură, timp în care se rup pereţii celulelor şi a fibrelor care protejează enzimele, eliberându-le.
Observăm deci că mestecatul este o parte esenţială a procesului digestiv, nedigerarea parţială a alimentelor permiţând bacteriilor să fermenteze hidraţii de carbon şi să descompună proteinele, acest lucru ducând la tulburări digestive şi la multe probleme de sănătate.

Enzimele digestive sunt prezente în hrană, dar o parte din ele le produce corpul pentru a digera aceste alimente şi a repartiza substanţele nutritive acolo unde este nevoie. Atunci când aceste enzime lipsesc, organismul va trebui să le producă în număr mai mare în deficitul enzimelor sistemice. Din această cauză unele ţesuturi şi organe (inclusive creierul, inima, plămânii, ficatul, rinichii şi muşchii) nu mai primesc enzimele necesare, acest lucru ducând la instalarea bolilor şi a afecţiunilor cornice cum ar fi cancerul, diabetul, bolile cardiace, etc.
Cele patru tipuri de enzime digestive alimentare pe care le găsim în alimentele crude sunt:
a. Proteaza – Această enzimă digeră proteinele din alimente, bacteriile dăunătoare, celulele bolnave, învelişul proteic al unor viruşi, cât şi rezidurile inflamatoare de tipul puroiului din ţesuturile necrozate.Un procent de peste 50% din totalul proteinelor corect digerate sunt transformate în glucoză pentru nevoile metabolice, aducând un ajutor energetic mărit ficatului şi prevenind astfel hipoglicemia şi oboseala cronică. Rezultatul este o rezervă mărită de energie pentru organism şi o vitalitate sănătoasă.
b. Amilaza – Această enzimă digeră hidraţii de carbon din alimente, din puroi şi din flegmă. Atunci când se combină cu lipaza, poate digera mai multe tipuri de viruşi, inclusive virusul herpetic şi ajută la înlăturarea mucusului concentrat instalat în plămâni sau în traiectul bronşic. Luată astfel puteti evita o criză de astm sau o afecţiune pulmonară sau bronşică.Amilaza este singura enzimă ce nu se gaseşte la noul născut. Ea poate fi obţinută doar prin ingerarea laptelui matern. Copiii care nu sunt alaptaţi nu pot obţine această enzimă şi de aceea pot deveni alergici sau pot face diverse alergii în perioada lor de creştere.
c. Lipază – Această enzimă digeră grăsimile dar şi pereţii protectori ai unor viruşi. Mai mult, ea ajută la dizolvarea şi digerarea acumulărilor lipidice, cum ar fi colesterolul din artere. La un test făcut asupra unui grup de personae suferind de obezitate, s-a observat că acestea aveau deficit de lipază în ţesuturile grase.Lipaza, care se găseşte din abundenţă în hrana naturală vie descompune grăsimea indifferent unde se aşează ea în corp. Fără ea corpul o depune şi o stochează în ţesuturi, iar noi vedem manifestarea ei mai ales in jurul taliei, a coapsei si a şoldurilor. Acest lucru ne indică o lipsă enzimatică cronică.
d. Celulază - Celulaza digeră celuloza, uşurând trecerea ei prin tubul digestive. Ea nu conţine substanţe nutritive esenţiale, dar este necesară sănătăţii intestinelor prin masa fibroasă pe care o conţine.

Enzimele metabolice sau sistemice sunt produse în mare majoritate de corpul nostru ele fiind responsabile de buna funcţionare a organelor, a ţesuturilor şi de întreţinerea sângelui în parametric normali de sănătate.Aceste enzime sunt prezente în fiecare celulă a corpului nostru, de ele depinzând sistemul imunitar, circulator, ficatul, rinichii, splina, pancreasul, tot ele dându-ne abilitatea de a vedea, de a simţi, de a respira sau de a gândi.
Enzimele sistemice se comportă ca nişte veritabili agenţi terapeutici stimulând potenţialul terapeutic înnăscut al organismului. Ele refac celulele uzate, înlăturând materialul uzat, elimină colesterolul nesănătos din sânge, produc hormoni, menţinre echilibrul dintre organe şi alimentează cu substanţe nutritive neurotransmiţătorii care ajută memoria şi dispoziţia.
Având certe proprietăţi de refacere şi reîntinerire (longevitate) a organismului, enzimele metabolice, dar nu numai, sunt indispensabile, cu atât mai mult cu cât odată cu înaintarea în vârstă, organismul nu mai secretă acelaşi număr de enzime, aceasta ducând la degradarea organelor şi în final la moarte.
Atunci când corpul nu mai este capabil sa producă enzime de un anumit tip, el dă semne de oboseală, indigestie, scaune neregulate, gaze, greaţă, pofte şi sensibilităţi alimentare, sinuzită, obezitate, afecţiuni autoimmune, etc.
Este foarte important să ştim că în lipsa enzimelor (datorită unei slabe digerări a alimentelor) substanţele nutritive, cum ar fi vitaminele şi mineralele nu sunt absorbite de către organismul nostru. Ele sunt activate doar în combinaţie cu enzimele. Dacă această combinaţie nu are loc, toate acestea vor fi eliminate prin urină.
Studiile au arătat că luarea consecventă de suplimente enzimatice înaintea unor activităţi cu risc sporit de producere a unor leziuni, ajută organismul să se refacă într-un timp record, înjumătăţind timpul normal de vindecare.
În concluzie putem spune că această terapie va readuce în viaţa noastră energia şi vitalitatea şi supleţea din tinereţe, ne va face invulnerabili la boli prin întărirea sistemului imunitar, va reface în totalitate sistemul digestive şi ne va reîntineri organismul făcându-l mai proaspăt, mai sănătos, aducând strălucire părului, unghiilor şi pielii.

luni, august 31, 2009

In caz ca va intereseaza efectele asa ziselor "droguri usoare"

"Marihuana are efecte devastatoare asupra consumatorilor
Marihuana este amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semintele si florile uscate ale canepei (Cannabis Sativa) si are aspect de tutun verzui taiat foarte fin. La cei ce utilizeaza multa marihuana, THC-ul poate fi gasit in organism chiar dupa saptamani de la incetarea folosirii drogului. Toate tipurile de marihuana au efect halucinogen de intensitate scazuta, perturband functiile creierului.
Marihuana este cel mai frecvent drog ilicit utilizat in lume si mult mai periculos decat cred, de obicei, consumatorii. Marihuana este un halucinogen mediu care are efecte antidepresive si dezinhibitoare ca si alcoolul. Consumul acestui stupefiant determina aparitia mai multor simptome: uscaciunea gurii si a gatului, accelerarea ritmului cardiac, scaderea echilibrului, diminuarea memoriei recente etc. El este cautat deoarece produce o stare de bine, insotita de relaxare si visare, provocand iluzii consumatorilor mai usor sugestivi si modifica perceptiile.
De aceea devin extrem de periculoase condusul in aceasta stare al masinii, al motocicletei, al bicicletei precum si desfasurarea unor activitati folosind diverse utilaje si masini. Dozele mai puternice produc reactii mai intense, alterand puternic perceptiile, provocand crize de paranoia sau halucinatii. Consumul de marihuana scade si capacitatea creierului de a acumula si memora informatii. Un studiu efectuat a demonstrat ca incapacitatea de concentrare, de analiza si sinteza, persista si la 24 de ore dupa ultima priza. Studii mai recente, efectuate pe loturi de adulti, arata clar ca marihuana poate provoca pierderi ireversibile ale capacitatilor intelectuale. Cercetari efectuate pe animale au aratat ca drogul provoaca modificari ireversibile ale zonelor din creier care sunt responsabile de memorie si capacitatea de invatare.
Mai mult, consumatorul cronic al stupefiantului amintit este expus la raceli frecvente, pneumonii, bronsite, emfizem pulmonar si astm bronsic. Cu timpul, din cauza deteriorarii plamanilor si a cailor respiratorii, creste riscul de cancer. Acest risc, determinat de substantele chimice toxice din cannabis, este de 5 ori mai mare la fumatorii de marihuana decat la fumatorii de tabac ! Marihuana scade si starea de imunitate a organismului, adica puterea de a lupta cu bolile si infectiile, influenteaza sistemul endocrin, adica secretia hormonilor, poate provoca intarzierea pubertatii si reduce producerea de sperma la tineri, iar la femei tulburari de ciclu si inhiba ovulatia. Copii nascuti din mame consumatoare de drog au greutatea si dimensiuni mai reduse decat normal, fiind mai predispusi la imbolnaviri. Legislatia noastra ca si a altor alt tari din lume, interzice folosirea marihuanei ca medicament. Unii consumatori au afirmat ca acest drog i-a ajutat sa scape de dureri determinate de cancer, glaucom sau alte boli. Interdictia s-a mentinut, insa, pentru ca nu sunt dovezi ca marihuana ar prezenta avantaje fata de medicamentele folosite acum in prezent in acest scop. Marihuana inhiba maturizarea si este considerata, ca si alcoolul, o ’’poarta de intrare’’ pentru alte droguri si mai puternice. Efectele sale asupra sanatatii adolescentilor sunt atat fizice, cat si psihice.
Efecte fiziologice şi psihologice pe termen scurt.
Efectele imediate ale produselor pe bază de cannabis nu sunt atât de puternice, însă ele pot fi influenţate de mulţi factori: cantitatea utilizată, vârsta utilizatorului, modul de administrare, starea psihologică a utilizatorului, scopul utilizării, locul (ambientul) în care sunt utilizate etc.
Efectele pe termen scurt - pentru care mulţi utilizatori consideră consumul de marijuana ca fiind o experienţă plăcută - sunt: relaxare; reducerea stresului; intensificarea senzaţiilor de gust, miros, văz şi auz; creşterea creativităţii; diminuarea durerilor (ex.: migrene, crampe); reducerea senzaţiei de greaţă; creşterea poftei de mâncare; euforie; lipsă de inhibiţii şi locvacitate; senzaţia că timpul s-a "dilatat" (că trece greu).
Dintre efectele considerate neplăcute, cele mai frecvente sunt: greaţa (mai ales dacă marijuana este luată în combinaţie cu alcool sau alte droguri cu efect stimulant); gură uscată; iritarea ochilor (roşeaţă); migrenă; lipsă de coordonare în mişcări şi lipsa echilibrului; tuse slabă şi frecventă.Efecte fiziologice şi psihologice pe termen lung.
Consumul îndelungat de marijuana are adesea efecte psihologice şi fiziologice adverse, uneori extrem de neplăcute. Dintre efectele fiziologice cel mai des întâlnite trebuie menţionate: salivaţie abundentă, insomnie, conjunctivită, nas înfundat, bronşită, imunitate scăzută a organismului în faţa infecţiilor.
Cele mai des întâlnite efecte psihologice pe termen lung sunt: modificări frecvente de dispoziţie, lipsă de motivaţie şi de interes pentru orice fel de activitate, toleranţă redusă la insuccese, performanţe reduse la şcoală sau la locul de muncă, mişcări lente, reducerea capacităţii de memorare şi de concentrare a atenţiei.În cazul intoxicaţiei cu cannabis, utilizatorii pot suferi de: mania persecuţiei şi paranoia; incoerenţă în vorbire; confuzie; anxietate; depresie; reacţii de panică; halucinaţii vizuale; delir; afecţiuni ale aparatului reproducător (ex.: la bărbaţi scade capacitatea de a avea erecţie sau orgasm)."

INFORMATII REFERITOARE LA CANNABIS
Informatii “stiintifice”
- Cannabis este un termen de acoperire pentru produsele hasis si marihuana.
- Hasis este compus din rasina florii de cannabis, in timp ce marihuana este un amestec din frunzele, florile si tulpina plantei.
- Cannabis contine tetrahydrocannabinol(THC). Aceasta substanta influenteaza viata psihica (substanta psihoactiva), gandirea si emotiile. Directia in care aceasta influenta se manifesta (fie ca in mod placut sau iritant), depinde de multi factori (vezi efecte posibile).
- THC este absorbit de mucoasa plamanilor atunci cand cannabis este fumat si de mucoasa intestinelor daca este mancat sau baut. Prin sange, THC este transportat la toate organele. Urme de THC pot fi detectate in urina si la saptamani dupa consum.
- Cand THC ajunge la creier, influenteaza arii responsabile cu amintirea informatiilor noi si executarea miscarilor specifice automate. Asa se explica de ce multi oameni nu pot stoca informatii noi sub influenta cannabis-ului, au o perceptie a timpului dezordonata si isi pot controla cu greu miscarile. Efectul asupra memoriei poate dura timp indelungat.
Intrebari despre cannabis
1. Este posibil sa devii dependent de hasis sau marihuana?
DA, este posibil. Daca cineva foloseste cannabis pentru a se relaxa, a fi fericit, a asculta muzica sau pentru a fi in compania altora, acela este pe calea cea mai buna de a deveni dependent. Consecintele dependentei psihice se refera la multe domenii din viata. Un punct important este acela ca o persoana dependenta are nevoie de ajutor si consiliere.
2. Este mai putin daunator pentru organism sa fumezi hasis decat sa fumezi tigari?
NU. Din moment ce fumul de cannabis (care este amestecat cu tutun) este de obicei inhalat mai adanc si pastrat mai mult timp in plamani decat fumul de tigara, daunele produse organismului de o tigara de cannabis sunt comparabile cu cele produse de 3-5 tigari (in ceea ce priveste monoxidul de carbon si gudronul).
3. De ce trebuie sa evit cannabis cand nu ma simt bine?
Cannabis nu poate rezolva problemele, te poate doar ajuta sa uiti de ele timp de cateva ore. Mai mult, este foarte posibil ca cineva cu probleme sa nu se simta bine sub influenta cannabis-ului, deoarece mai mult amplifica emotiile, decat sa schimbe emotiile negative in pozitive. In special cei care se simt tristi sau nervosi sau au probleme mentale nu ar trebui sa consume cannabis. Exista riscul ca acesta sa cauzeze dereglari grave sau probleme emotionale.
4. Voi deveni mai atractiv intr-un grup daca folosesc cannabis?
NU. Daca un grup considera consumul de cannabis ca o “necesitate”, poate ca altcineva e acceptat doar daca foloseste cannabis. Asadar se ridica intrebarea daca merita sa faci parte dintr-un asemenea grup in care cineva trebuie sa fie sub influenta drogurilor pentru a se simti confortabil. Mai mult, cannabis favorizeaza emotiile centrate spre propria persoana mai mult decat spre alte persoane.
5. Este mai putin daunator sa mananci sau sa bei cannabis decat sa–l fumezi?
NU. A manca sau a bea cannabis au efecte mai puternice comparativ cu a fuma, desi aceste efecte incep cu o intarziere de o jumatate de ora. Consumul oral duce de obicei la halucinatii.
6. Ce fel de probleme pot aparea daca cineva fumeaza o tigara ocazional?
Multe probleme pot aparea. Pe de o parte exista riscul unor accidente, decizii iresponsabile sau comportament necontrolat. Pe langa acestea, persoana risca sa devina dependenta si sa foloseasca drogul de cate ori nu se simte bine.

EFECTE:
- Perceptia ta se schimba. Culorile devin mai intense, muzica mai placuta; timpul se schimba; imaginatia ta este stimulata.
- Puterea ta de concentrare scade; gandirea logica este slabita; memoria de scurta durata este diminuata.
- Pofta de mancare este mai pronuntata, in special pentru dulciuri.
- Tonusul muscular este diminuat; mainile si picioarele sunt slabite.
- Gura ti se usuca, ochii se inrosesc si bataile inimii sunt mai intense.
RISCURI:
- Consumul intens de droguri te poate face iritabil si nelinistit; dormi mult mai putin.
- O tigara este de obicei inhalata profund si fumul este tinut mult timp inauntru, astfel incat daunele provocate de tutun sunt in crestere prin consumul de cannabis.
- Efectul este uneori diferit de ceea ce credeti voi. Oboseala si nesiguranta sunt in crestere.
- In trafic, si nu numai la volanul unei masini, riscurile sunt mai mari dupa ce ai fumat o tigara. Studiile par sa mearga mai bine numai cand fumezi.
- Fumatul tigarilor intr-un mod regulat creste riscul piederii motivarii pentru studiu, pentru a infrunta provocarile, pentru a depasi dificultatile.
- Lucrurile se agraveaza atunci cand fumezi mai des decat intentionai, sau nu reusesti sa te opresti sau sa-ti diminuezi obiceiul, sau studiul, munca si relatiile tale sunt afectate de acest obicei.
Mai multe informatii despre droguri sau sfaturi?
Cannabis: influenta asupra creierului. Cum se face ca drogul iti provoaca o stare de euforie? Mirosul? Gustul? Sangele tau se schimba? Muschii tai?
Oamenii de stiinta au demonstrat ca alcoolul, nicotina, cocaina, heroina, LSD, XTC si alte droguri schimba mesajul dintre neuroni in creier. La fel si cannabis.
Deschide site-ul web….pentru o explicatie clara a ceea ce se intampla in materia cenusie dupa ce ai fumat o tigara….
Testeaza-ti cunostintele despre cannabis!
1. THC este ingredientul activ in hasis si marihuana?
DA! THC este cel activ in cannabis. Pe langa THC mai exista probabil si alti ingredienti activi.
2. Canabis afecteaza memoria de scurta durata?
DA! Sub influenta lui, memoria ta nu mai functioneaza adecvat. Lucruri care tocmai au fost spuse ori s-au intamplat sunt uitate imediat. Sub influenta drogului nu te poti concentra ca de obicei. Asadar, hasisul sau iarba nu merg mana in mana cu serviciul, scoala sau traficul.
3. Dintre toate drogurile, canabis lasa cele mai indelungate urme in corpul tau.
DA! Daca folosesti canabis cand si cand, el poate fi detectat in urina ta pana la 30 de zile. Daca folosesti cannabis mai mult, dureaza sase saptamani pana cand THC iese din organismul tau. Canabis lasa urmele cele mai indelungate. Si asta se intampla deoarece THC este depozitat de sange in tesuturile adipoase. Este stocat acolo si apoi eliberat usor, din nou, in sange.
4. Prin folosirea unei hookah (pipa cu apa), se diminueaza efectele canabis-ului.
GRESIT! Inhalarea prin hookah va intensifica efectele drogului.
5. Hasisul si iarba se extrag din floarea de canepa, partea barbateasca.
GRESIT! Iarba este facuta din flori uscate de canepa, partea femeiasca. Semintele din varful plantei contin THC. Din aceste seminte se obtine THC. In general, hasisul este mai puternic decat iarba.
Planta barbateasca de canepa contine de asemenea THC, dar concentratia este mai mica decat la planta femeiasca.
6. Fostul presedinte american Bill Clinton fuma ocazional cate o tigara.
DA! Adevarat, dar el pretinde ca nu tragea fumul in plamani.
7. Fumatul unei tigari se face simtita cam in 5-10 minute.
ADEVARAT! Cand fumezi cannabis, THC este dus de circulatia sangelui pana in plamani in 10 minute.Dureaza cam 30-40 de minute pana se fac simtite culmile euforiei. Majoritatea consumatorilor raman sub influenta drogurilor timp de 2-3 ore.
8. Fumatul unei tigari de canabis este mai putin daunatoare decat fumatul unei tigari obisnuite.
FALS! Fumul canabis-ului contine de trei ori mai mult gudron si de cinci ori mai mult monoxid de carbon decat o tigara obisnuita cu filtru. Gudronul este daunator plamanilor, iar monoxidul de carbon diminueaza oxigenul din sange. Acesta din urma poate dauna si vaselor de sange. Maniera de consum a drogului influenteaza tulburarile din organism (ex: inhalarea profunda, pastrarea fumului in plamani timp indelungat).
9. Daca nu consumi prea des, consumul poate sa iti imbunatateasca puterea de concentrare.
FALS! Chiar daca fumezi putin, efectul canabis-ului consta in afectarea coordonarii, ca si a memoriei de scurta durata. Asadar, puterea voastra de concentrare nu este imbunatatita prin consumul drogului.
10. Un consumator obisnuit are nevoie de din ce in ce mai mult canabis pentru a obtine acelasi effect.
FALS! Nici o “toleranta” nu este admisa cand e vorba de consumul de cannabis. Dependenta poate surveni atunci cand vrei sa obtii acelasi sentiment in mod repetat, dar nu pentru ca ai avea nevoie de canabis pentru acelasi efect.
11. Consumul de iarba sau hasis influenteaza pofta de mancare.
ADEVARAT! THC, cel mai activ ingredient din canabis, se localizeaza in creier la receptorii canaboizi ai hipotalamusului. Aceasta induce senzatia de foame in centrul foamei din hipotalamus.
12. Euforia apare prin faptul ca THC imita o alta substanta din creier.
ADEVARAT! THC imita anandamida din creier. Intra in legatura cu receptorii destinati anandamidei, transmitand semnale noi, si astfel functia anandamidei este disturbata.

joi, august 27, 2009

Am facut crema de vergeturi.....si ...surpriza...e un fel de ulei cu plante...nu are textura de crema. Cred ca doamna care mi-a dat reteta a omis totusi ceara de albine... :)

marți, august 25, 2009

Reteta socata

10l apa
1kg zahar
2-3 lamai
1 pumn soc
drojdie cat o nuca
Se lasa la macerat 6-7 zile, se amesteca 1 data pe zi.

Crema impotriva vergeturilor

Ingrediente:
Coada soricelului
Sunatoare
Nalba
Galbenele
Rostopasca
Muscata
Levantica
Pelin
1l ulei masline

Se fierb in uleiul de masline, aprox 30-45 min, la bain marin. Se lasa sa se raceasca peste noapte,a doua zi se incalzeste putin si se strecoara.

duminică, august 23, 2009

Ce-am mai gatit

Creveti Diavolo

Creveti proaspeti
Ceapa tocata
Ardei rosii foarte iuti
Usturoi
Cuisoare
Vin alb sec
Rosii
Patrunjel


...delicios...