sâmbătă, ianuarie 23, 2010

Cele mai bune suplimente pentru inima

Prietenul pe care l-am dus ieri la Urgenta imi este si partener intr-o noua afacere in care am hotarat sa ne asociem. Asa ca interesul meu sa-l vad sanatos e dublu..:)). Are interzis fumat, alcool, femei (asta e partea cea mai grea pentru ca al nostru are numai vreo 4 amante oficiale :)) ) Cum nu cred ca v-a renunta la vicii, am hotarat sa-l ajut cu niste suplimente considerate extraordinar de benefice pentru inima:

Resveratrol
Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant, este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. El se gaseste in strugurii rosii, vin, must, precum si in afine si mure.
Resveratrolul incheaga si indeparteaza din organism radicalii liberi. Normalizeaza nivelul de lichide in sange. Resveratrolul scade nivelul colesterolului cu densitate mica (denumit si colesterol rau), si creste nivelul colesterolului cu densitate mare (colesterol bun).
Resveratrolul este o substanta antitumorala. Incetineste cu 50% sporirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le opreasca. In acelasi timp stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.
Resveratrol mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatindu-se astfel circulatia sangelui, arterele ramanand elastice.
Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian. Mentine fermitatea pielii, elasticitatea, impiedica imbatranirea prematura. este de asemenea un bun antialergic, distruge histamina.
Imbunatateste capacitatea memoriei, creste imunitatea organismului impotriva stresului. Scade nivelul de glicemie si este foarte bun in cazul afectarii retinei la diabetici si cei care sufera de hipertensiune arteriala.
De asemenea Resveratrolul imbunatateste vederea, reface structura genelor afectate, impiedicand astfel mostenirea diabetului si a hipertensiunii arteriale.

Heart Support
Tiamina(vitamina B1) 50mg 3333%Piridoxina(vitamina B6) 50mg 2500%Acid Folic 800mcg 200%Cianocobalamina(vitamina B12) 1mg 16670%Iod(din kelp) 300mcg 200%Magneziu 200mg 50%Seleniu 140mcg 200%Potasiu 200mg 6%Pure-Gar(extract de usturoi) 1gL-carnitina(fumarat) 400mgGhimbir(extract de radacina) 250mgArdei iute(Capsicum frutescens) 150mgExtract de Hawthorn 150mgCoenzima Q10 30mgAcid alfa-lipoic 20mg

Coenzima Q10
Coenzima Q10 (Ubichinona, CoQ10) este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii norrnale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor. Carenta de Q10 genereaza dereglari in procesele de oxido-reducere ce se desfasoara la nivel celular si cauzeaza astfel tulburari dintre cele mai diverse in functionarea organismului. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand cantitatea de Co Q10 scade cu numai 25% fata de normal. In cazul in care organismul nu dispune de necesarul de coenzima, apar semnele insufucientei cardiace, hipertensiunii si ale altor numeroase boli.
Coenzima Q10 este sintetizata in organism in cantitatea necesara pentru functionarea normala a celulelor pana la varsta de 30 de ani. In paralel cu procesul imbatranirii scade si cantitatea de CoQ10 din organism, impunadu-se suplimentarea ei prin hrana si respectiv prin utilizarea suplimentelor naturale. CoQ10 este o substanta asemanatoare vitaminelor. Structura sa aminteste de cea a vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic. Din punct de vedere biochimic, Co Q10 are rol reglator in procesul de generare a energiei ce se desfasoara la nivelul mitocondriilor, acele centrale minuscule ale celulelor unde se sintetizeaza moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare incarcatura de energie produs de organismul uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu