miercuri, iulie 21, 2010

Zodiacul zilelor de nastere

Am gasit un zodiac foarte interesant al zilelor de nastere si voi posta cateva:

3 Aprilie

Berbec - Ziua pivotului

Persoanele nascute pe 3 aprilie manifesta o dorinta puternica de a fi indispensabili celor din viata lor. Ei reusesc aproape intotdeauna sa fie in centrul atentiei prin intermendiul cunostintelor, calitatilor sau priceperii lor. Pentru ei este prioritar sa pastreze ordinea si sa mentina controlul asupra lucrurilor ce ii inconjoara acasa sau la serviciu.

De obicei ii coordoneaza pe cei din jurul lor tipand, exprimandu-si dorintele in mod direct si asteptand ca ceilalti sa ii asculte cu atentie. Cei nascuti astazi nu tolereaza ignorantii. Totusi, prefera sa nu afiseze o atitudine dictatoriala. De obicei reusesc sa ii castige pe ceilalti foarte usor de partea lor prin farmecul natural cu care sunt inzestrati.

Cei nascuti astazi sunt intelegatori cu ceilalti. Cand este vorba de lucruri importante se bazeaza pe intuitia lor bine dezvoltata. Uneori pot vedea lucrurile simplist si nu reusesc sa rezolve anumite probleme.

Franchetea si asprimea lor ii dezavantajeaza in anumite situatii. In majoritatea cazurilor insa, ceilalti ajung sa recunoasca si sa pretuiasca perspicacitatea celor nascuti astazi si considera ca prezenta lor le confera siguranta in caz de pericol sau de nevoie.

Persoanele nascute pe 3 aprilie sunt capabile sa actioneze pe cont propriu, independent de ceilalti. Uneori, prin implicarea lor in anumite grupuri sau activitati sociale absorb energia celorlalti, lucru deloc neobisnuit pentru ei, mai ales ca au nevoie de admiratie si marire. Prin forta personalitatii lor au capacitatea de a aduce la un loc elemente foarte diferite si contradictorii. Totusi, uneori au tendinta sa favorizeze anumiti subordonati si pot crea astfel probleme celor din jur.

Persoanele nascute pe 3 aprilie au tendinta de a fi bonomi. De asemenea pot fi considerati si naivi. De fapt, cei nascuti astazi ii impresioneaza adesea pe ceilalti prin amestecul lor neobisnuit de copilarie si maturitate, naivitate si realism, egoism si responsabilitate. Sunt capabili sa faca erori grave de judecata, lucru deloc neobisnuit pentru sistemul lor rigid de a-si pune in aplicare convingerile. Pentru ca in general nu o fac cu rautate, familia si cei ce ii admira ii iarta mult mai usor.

Una din cele mai mari provocari intampinate de cei nascuti pe 3 aprilie este sa nu fie nevoiti sa indeplineasca doar un singur rol in viata si astfel sa se priveze de posibilitatile de dezvoltare din viitor. Trebuie sa fie foarte atenti ca pozitia de pivot pe care o ocupa sa nu devina principalul obstacol in calea unei astfel de evolutii ascendente.

Este foarte important sa invete sa spuna nu oamenilor si proiectelor ce ii distrag sau ii suprasolicita. De asemenea este vital sa isi cultive independenta si sa aiba initiativa fara sa se simta vinovati.

SFATURI: Nu fi atat de dependent de aprobarea celorlalti si nici coplesit de ideea de a-i servi. Identifica-ti valorile interioare; mentine-te in forma si dezvolta-ti talentele ascunse. Reprima-ti dorinta de a-i controla pe cei cu care convietuiesti; invata sa stai deoparte sau pur si simplu sa dispari din cand in cand.

PUNCTE FORTE:
Inzestrat
Modest
Distractiv

PUNCTE SLABE:
Solicitant
Egocentric
Naiv

28 August

Fecioara - Ziua limbajului

Persoanele nascute pe 28 august sunt experte in utilizarea limbajului si a tehnicii. In mod normal, cuvantul „limbaj” se refera la folosirea cuvintelor scrise sau vorbite. Intr-adevar, nativii sunt foarte priceputi in aceasta privinta. Totusi, folosind acest cuvant intr-un sens mai larg, ne putem referi la limbajul meseriei, la existenta unei anumite usurinte de a folosi o anumita tehnica.

In mod frecvent, nativii care nu vorbesc prea mult stapanesc foarte bine datele tehnice ale meseriei pe care o au. Ei sunt preocupati de ceea ce fac pana la cel mai mic detaliu. In plus, cei nascuti in aceasta zi sunt foarte convingatori. Ei stiu cum sa ii faca pe cei din jurul lor sa se gandeasca la un anume lucru, sa il admire si poate chiar sa fie de acord cu el.

Nativii zilei de 28 august sunt foarte buni negociatori. Pe langa faptul ca sunt adeptii discutiilor, ei stiu cum sa manipuleze anumite concepte. Argumentele lor pot fi comparate cu un sistem invulnerabil si, din aceasta cauza, pot fi foarte greu combatute. De obicei, cei nascuti in aceasta zi evita pe cat posibil folosirea unui limbaj elevat sau prea tehnic.

Cei nascuti in aceasta zi considera ca aptitudinile tehnice sunt nefolositoare daca nu sunt puse in slujba unei idei sau a unui plan pe care ei il considera interesant. Asadar, nativii isi propun sa isi foloseasca talentele retorice pentru a-si face cunoscute ideile si pentru a-i convinge pe cei din jur de calitatea acestor idei.

Persoanele nascute pe data de 28 august pot fi foarte convingatoare. Ele ii vor cuceri pe ceilalti cu ajutorul unor idei si cunostinte vaste si foarte sigure. De asemenea, nativii pot retrage ceea ce au spus cu ajutorul unor argumente solide. De cele mai multe ori, cei nascuti in aceasta zi sunt atat de convinsi ca ceea ce spun si gandesc ei este cel mai bine, incat neglijeaza nevoile si dorintele auditoriului.

Astfel, familia, prietenii si publicul s-ar putea sa fie de acord cu ceea ce spun nativii. Insa, vor face acest lucru doar in momentul discutiei pentru ca stiu ca, mai tarziu, nativii s-ar putea sa isi schimbe parerea sau chiar sa uite ceea ce au spus.

Exista persoane nascute pe data de 28 august care nu sunt constiente de puterea lor intelectuala. Acest lucru se datoreaza alegerii premature sau gresite a carierei. Cu ajutorul studiului si lecturii, nativii ar putea sa isi puna in valoare talentul legat de folosirea limbajului si a ideilor. Multi dintre cei nascuti in aceasta zi au o atractie deosebita pentru limbile straine.

Nativii acestei zile au un succes deosebit in calitate de consilieri, preoti, asistenti sociali, politicieni si in alte meserii asemanatoare cu acestea. In aceasta situatie, este normal ca familia si prietenii sa le ceara sfaturi. Pentru persoanele nascute pe 28 august, responsabilitatile sociale si familiale sunt foarte importante.

Din aceasta cauza, ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand ofera sfaturi pentru ca acestea ar putea influenta vietile celorlalti. Pe de cealalta parte, cei nascuti in aceasta zi pot fi indivizi lipsiti de scrupule. Vor fi foarte priceputi atunci cand va trebui sa minta, sa insele sau sa se prefaca. Deci, pot fi foarte convingatori si in mod distructiv.

Este important ca nativii zilei de 28 august sa aplice si ei sfaturile pe care le ofera altora. Ei trebuie sa fie atenti sa nu devina puritani. Nu trebuie sa condamne orice fel de distractie si placere din cauza unui sistem de valori rigid si intolerant. Persoanele nascute in aceasta zi ar trebui sa invete sa fie mai flexibile si mai receptive la sentimentele celorlalti.

SFATURI: Nu mai fii atat de sigur ca ceea ce spui si crezi tu este singurul raspuns bun si corect. Invata sa asculti si alte puncte de vedere. Incearca sa nu ii sufoci pe cei din jurul tau cu explicatii si cu exemple. Nu pierde din vedere imaginea de ansamblu. Incearca sa alegi drumul bun si sa il urmezi.

PUNCTE FORTE:
Convingator
Intelectual
Distins

PUNCTE SLABE:
Inflexibil
Puritan
Intolerant

29 August

Fecioara - Ziua activitatii organizate

Persoanele nascute pe data de 29 august urasc haosul si dezordinea mai mult decat orice. Ele vor cauta ca tot ceea ce fac sa fie clar si foarte bine structurat. Acest lucru nu inseamna in nici un caz ca aceste persoane sunt rigide sau plictisitoare. Dimpotriva, nativii sunt foarte atrasi de actiune. Sunt animati de o puternica energie pe care o folosesc intr-un mod organizat si ordonat.

Nativii zilei de 29 august improvizeaza cu usurinta si gasesc solutii noi si inspirate pentru rezolvarea problemelor. Ei gandesc si actioneaza pozitiv. Intotdeauna, nativii vor cauta solutia cea mai eficienta, cea mai eleganta si cea mai potrivita.

Nativii acestei zile nu isi stapanesc foarte bine sentimentele. Sunt persoane emotionale, care rareori isi pot pastra ordine in viata sentimentala. Vor incerca in mod constant sa isi separe viata publica (care este de cele mai multe ori plina de succes) de viata intima (care este deseori plina de evenimente nedorite).

Cu toate acestea, vor pierde in mod inevitabil controlul asupra sentimentelor. Daca ajung in aceasta situatie, nativii vor avea parte de tot felul de necazuri. S-ar putea spune ca persoanele nascute pe 29 august ar trebui sa se concentreze asupra muncii si sa renunte la viata privata. Totusi, nativii simt nevoia imperioasa de a primi afectiune din partea familiei, a prietenilor sau a colegilor.

Nefiind persoane prea sociabile, cei nascuti in aceasta zi ar trebui sa incerce sa isi exprime dragostea fata de cei dragi intr-un mod mai intim. La un moment dat, in viata lor va aparea un conflict. Nativii vor fi prinsi intre munca lor si nevoia de a se implini in plan personal.

Cei care sunt casatoriti cu o persoana nascuta pe data de 29 august pot avea probleme sau se vor simti singuri si neglijati. Cei care incearca sa ii impresioneze pe plan emotional pe nativi pot intampina multe greutati.

Persoanele nascute pe data de 29 august sunt foarte preocupate de latura fizica a vietii. Pentru ele este foarte importanta viata sexuala si orice alta forma fizica de expresie. Datorita mobilitatii emotive sunt parteneri foarte interesanti. Din pacate nu sunt demni de incredere.

Uneori, unele persoane nascute pe 29 august nu fac fata foarte bine dificultatilor vietii. Acesti nativi sunt predispusi sa caute refugiul in alcool sau in droguri. Alti nativi ai acestei zile se refugiaza in hobby-uri bizare si fanteziste.

De asemenea, se pot alatura unor oameni ciudati pentru ca astfel sa isi poata elibera frustrarile. Prinsi la mijloc intre dorintele manifestate pe plan social si cele din plan personal, nativii zilei de 29 august vor alege sa mearga pe un al treilea drum. Aceasta a treia solutie va ajunge sa joace un rol foarte important in viata lor. In cele din urma, calea aleasa ii va conduce spre tragedie si dezastru.

Este posibil ca, intr-un final, nativii sa reuseasca sa impace cele doua laturi ale vietii. Daca vor reusi sa isi satisfaca dorintele intime, dar si pe cele publice intr-un mod creativ, cei nascuti in aceasta zi vor fi oameni fericiti si plini de succes. In cazul lor, improvizatia si adaptabilitatea sunt cheile reusitei.

SFATURI: Destinde-te. Invata sa te cunosti si sa te placi. Incearca sa faci mai usor tranzitia de la viata privata la cea publica. Evita sa iti impui lucruri imposibile. Mergi mai des in vacanta cu cei pe care ii iubesti.

PUNCTE FORTE:
Adaptabil
Inventiv
Organizat

PUNCTE SLABE:
Cu prea multe nevoi
Instabil
Evazionist

19 Aprilie

Berbec - Ziua Controlului Temeinic

Persoanele nascute pe 19 aprilie incearca sa-si exercite controlul temeinic in tot ceea ce fac. Dispun adesea de calitati exceptionale, in primul rand putere, rezistenta si stabilitate. Obiectivele concrete pe care si le stabilesc pot parea celor din jur greu de atins, insa pentru nativii acestei zile va fi doar o chestinue de timp. Principiul lor de baza este sa controlezi, nu neaparat sa detii conducerea.

C
ea mai mare bucurie a celor nascuti pe 19 aprilie este sa aiba o cariera bine clasata pe scara sociala. De asemenea, ei doresc sa intemeieze o familie sau un sistem si in acelasi timp sa stabileasca clar cine conduce.

Intr-adevar, nativii acestei zile sunt atrasi de toate formele de manifestare ale puterii. Sunt capabili sa dea forma, sa faca materia prima sa straluceasca si sa o transforme in produse finite. Ei sunt adeptii finalizarii actiunilor incepute.

Astfel, pentru nativii zilei de 19 aprilie este foarte important sa produca ceva. Un lucru are semnificatie pentru ei doar daca exista efectiv sau daca este rezultatul creatiei lor. Ei vor lucra cu multa placere si la imbunatatirea produsului altei persoane. Ei ii voi conferi astfel o noua forma sau vor face respectivul obiect mult mai atractiv.

Cei nascuti pe 19 aprilie sunt puternic atrasi de idei marete si oameni puternici. Pericolul intervine atunci cand, din admiratie pentru ceilalti, uita sa-si dezvolte potentialul latent din ei insisi. Asadar, ei vor excela in ceea ce fac in cazul in care vor descoperi de timpuriu care sunt punctele lor forte si daca le vor cultiva din timp.

In aceste conditii, ei vor fi capabili sa ajunga foarte usor in pozitii superioare in cadrul locului lor de munca. Nativii trebuie sa invete sa ii asculte pe asociatii lor si sa recunoasca atat avantajele cat si dezavantajele greselilor lor. Doar asa vor fi capabili sa urce pe scara sociala.

In cazul in care nu reusesc acest lucru, ei vor fi condamnati la o viata profesionala plictisitoare. Pentru cei nascuti pe 19 aprilie este foarte important sa accepte schimbarea si sa nu rateze singura oportunitate ce apare la un moment dat in viata lor, adesea in jurul varstei de 20 de ani.

Ei vor incerca sa gaseasca orice motivatie pentru a nu accepta acest lucru, dar este posibil ca aceasta sansa sa nu mai apara niciodata si ar fi pacat sa o rateze.
In plus, cumpenele din viata celor nascuti pe 19 aprilie se afla de obicei in jurul varstei de patruzeci si doi de ani (sau putin mai devreme in cazul femeilor). Daca vor lua deciziile corecte vor avea parte de o viata plina de succese si fericire.

Daca iau decizia gresita, este posibil sa fie respinsi si sa nu se bucure de apreciere. De asemenea, nu trebuie sa se lase atrasi atrasi de ispite stralucitoare si castiguri banesti pe termen scurt. Procedand astfel, ei se vor abate de la obiectivul lor initial. Acest lucru poate implica renuntarea sau negarea acestor angajamente.

Pentru cei nascuti astazi, evolutia spirituala ar putea fi piesa de rezistenta in ceea ce priveste controlul fiecarei situaii personale in care sunt implicati. Nu este cazul sa ii priveze pe ceilalti de dreptul lor de a face greseli din cand in cand. Din dorinta de a ocroti si proteja pot dovedi ca neaga experienta celor apropiati lor, desi sunt bine intentionati.

SFATURI: Nu controla chiar tot. Putina spontaneitate nu strica. Evita sa fii prea rigid. Invata sa asculti. Accepta schimbarea. Prinde trenul vietii pana nu este prea tarziu. Lasa-i pe cei din jurul tau sa hotarasca singuri.

PUNCTE FORTE:
Controlat
Rezistent
Priceput

PUNCTE SLABE:
Arogant
Pisalog
Obsedat

9 August

Leu - Ziua sprijinului psihologic

Persoanele nascute pe 9 august pot fi un real punct de sprijin pentru cei care se bazeaza pe ele. Manifesta calitati extraordinare atunci cand lucreaza in echipa. Sunt capabili sa faca toate eforturile cerute de grupul din care fac parte.

In general, sunt rasplatite pentru aceste eforturi. Deseori, li se ofera pozitii de conducere. Nativii nu isi vor asuma ei creditele pentru efoturile facute de intreaga echipa. Sunt firi luptatoare. De cele mai multe ori sunt intalniti sustinandu-i pe oamenii obisnuiti. Inteleg foarte bine psihologia acestor oameni.

Nativii zilei de 9 august stiu bine ce isi doresc cei din jurul lor. In studiul caracterului uman ei sunt adeptii evaluarii potentialului oamenilor. Vor sti intotdeauna cum sa abordeze pe cineva. La nevoie, stiu cum sa ii convinga intr-o anumita privinta pe toti cei implicati.

Deci, nativii cunosc destul de bine cum poate deveni placuta viata, cum pot obtine tot ce au nevoie si care este cea mai potrivita atitudine politica sau sociala. Asadar, uneori, cei nascuti in aceasta zi sunt prea generosi in ceea ce priveste sfaturile pe care le dau.

Insa, la fel de bine pot fi si prea dominanti din dorinta de a detine controlul. Va trebui sa le permita mai mult celorlalti sa hotarasca singuri ce este mai bine pentru ei.

Persoanele nascute pe data de 9 august sunt foarte convingatoare, reusind sa ii atraga pe multi de partea lor. Simt o mare responsabilitate fata de cei care le urmeaza sfaturile sau care se afla sub aripa lor protectoare.

Aceasta atitudine fata de semeni se poate manifesta aproape in orice sector al vietii - financiar, moralitate, distractie, educatie. Pe cei mai multi dintre nativii acestei zile problema educatiei ii intereseaza in mod deosebit.

Sunt preocupati de metodele de a invata si de felul in care pot deveni mai rafinati si cum se pot perfectiona. Persoanele nascute pe data de 9 august nu ar trebui sa mai intervina in viata celorlalti.

Poate ca acestia prefera sa se descurce pe cont propriu. Nativii acestei zile au opinii bine conturate si sunt personalitati puternice. Deseori, din aceste cauze exercita o influenta exagerata asupra oamenilor cu care traiesc, chiar si asupra celor cu care intra doar ocazional in contact.

Persoanele nascute pe 9 august rareori accepta infrangerea intr-o anumita privinta. De obicei, isi gasesc aria de interes la inceputul vietii si ii raman devotati cu tenacitate. Cei mai multi dintre nativii acestei zile sunt parinti si membri de familie devotati. Insa, daca datorita unor anumite circumstante sunt nevoiti sa se recasatoreasca, isi vor darui iar dragostea neconditionata.

Uneori, nativii zilei de 9 august pot fi insensibili la dorintele celor pe care ii iubesc. Cei nascuti in aceasta zi pretind ca stiu ceea ce este mai bine pentru toti inainte de a asculta eventualele sugestii sau dorinte.

Este foarte important pentru acesti nativii sa aiba un prieten de incredere, prieten care sa ii poata atentiona in cazul in care gresesc. Pentru ca sunt persoane extrem de influente, atunci cand gresesc prin comportament sau gandire nativii acestei zile au tendinta sa ii atraga si pe ceilalti in aceste greseli.

SFATURI: S-ar putea sa te inseli atunci cand pretinzi ca stii ceea ce este mai bine pentru ceilalti. Aminteste-ti ca vorbele tale au puterea de a convinge si de a rani. Deci, fii atent la influenta nedorita pe care o poti avea asupra vietilor celorlalti. Invata sa asculti cu atentie.

PUNCTE FORTE:
Altruist
Organizat
Grijuliu

PUNCTE SLABE:
Autoritar
Just
Influent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu