duminică, august 08, 2010

Soare, Ascendent, Luna - polaritate

- Yang: acţiunea, partea activă, conştientă
- Yin : partea pasivă, inconştientă, receptivă

Berbec Yang
Taur Yin
Gemeni Yang
Rac Yin
Leu Yang
Fecioara Yin
Balanta Yang
Scorpion Yin
Sagetator Yang
Capricorn Yin
Varsator Yang
Pesti Yin

Orice planetă aflata intr-o zodie Yang devine mult mai activă si se exprimă mult mai energic. La polul opus o planetă intr-o zodie Yin actionează mult mai retras si devine mai pasivă.
Personalitatea noastră si modul in care ne manifestam in lumea inconjurătoare sunt reflectate in astrologie in principal de două elemente: Soare si Ascendent. La acestea se adaugă si Luna ca simbol al emotiilor,instinctelor şi a modului in care ne exprimăm trăirile.

Soarele
reprezintă personalitatea de bază a noastră, energia fundamentală , sinele nostru. Poziţia Soarelui intr-un semn ne indică trăsăturile fundamentale cu care venim in aceasta viaţă , caracterul nostru. Reflectă de asemenea şi partea constientă.

Ascendentul ,pe de alta parte, reflectă personalitatea noastră exterioră, modul în care ne prezentăm in faţa celorlalti şi modul in care exprimăm calitătile Soarelui. Semnul zodiacal in care se afla Ascendentul reflecta trăsăturile şi caracteristicile pe care le vom insuşi de-a lungul vieţii, in mod conştient sau nu. La naştere Soarele are influentă maximă. Pe masura ce inaintăm in viaţa , datorită experienţelor şi mediului în care trăim noi evoluam iar personalitatea noastră capătă noi valenţe şi noi dimensiuni. Aceste valenţe sunt exprimate de către Ascendent care poate fi reprezentat ca un inveliş al energiei de bază si indică modul in care exprimam aceasta energie.

Luna semnifică, prin poziţia ei in semne, reflectă emoţiile si trăirile noastre, modul in care ne exprimăm aceste emoţii. Indică partea inconstientă, instinctele.

Combinaţiile pe care cele trei elemente le fac din punct de vedere al polarităţilor (Yang/Yin) exprimă o anumita caracteristică a modului in care ne exprimăm in exterior si a posibilelor conflicte interioare.

Soare Luna Ascendent
Yang Yang Yang
Persoana este foarte activă, cu o personalitate energică la care se adaugă si o structură emotională la fel de puternică .Comunicare foarte bunî si foarte activă. Exprimare facilă a emotiilor şi trăirilor interioare. Echilibru intre lumea interioară si cea exterioară.
Yang Yang Yin
Personalitatea de bază se manifestă şi se exprimă cu usurinţa în mediul exterior. Emoţiile sunt exprimate cu dificultate si adesea conştientul (voinţa, intelectul) se impune asupra inconştientului (instinctele, emoţiile).
Yang Yin Yang
Atât emoţiile cât şi personalitatea interioară nu-şi găsesc corespondentii in modul de exprimare. Conflict între modul în care gândim si simţim si modul in care ne exprimăm. Posibil blocaj in exprimare si comunicare.
Yang Yin Yin
Personalitate puternică si activă dar care nu intotdeauna işi gaseste corespondetul in exterior. Nu intotdeauna exprimam exact ceea ce am fi dorit.
Yin Yin Yin
Persoana foarte receptivă la tot ceea ce se petrece in jur. Comunicare foarte bună între personalitate si structura emoţională. Modul de a acţiona este unul pasiv la ceea ce ni se intamplă fără a prelua iniţiativa.
Yin Yin Yang
Emoţiile şi instinctele sunt puternice si active ceea ce vine in contradicţie cu energia de bază şi modul în care dorim si reuşim să ne exprimăm.
Yin Yang Yin
Conflict intre structura internă (ceea ce ne dorim , trăirile, emoţiile) şi modul în care comunicăm in exterior. Mediul extern are o influenţă puternică asupra personalităţii şi sentimentelor.
Yin Yang Yang
Emoţiile sunt exprimate foarte puternic si clar ceea ce deseori intră în conflict cu personalitatea de bază şi modul de a fi a persoanei.


free counters

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu