duminică, decembrie 19, 2010

Pluto


Pluto este ultima planetã cunoscutã din sistemul nostru solar, care a nãscut în ultimii ani largi controverse cu privire la statutul sãu la nivel astronomic - este sau nu o planetã? Chiar dacã astronomii au decãzut Pluto din drepturile de a fi numitã planetã, în astrologie Pluto joacã în continuare un rol foarte important. Pozitia sa pe harta natalã indicã sectorul în care pot apãrea cele mai radicale transformãri de-a lungul vietii, precum si punctele slabe ce se cer distruse si reconstruite intr-o viatã de om, marile probe de încercare, zona care cere din partea individului cele mai mari eforturi. Pluto pune în calea noastrã probele cele mai dificile si mai profunde de destin si are o intensã conotatie karmicã.

PLUTO ÎN RAC – Pluto a tranzitat Racul între 1914 si 1939, când au apãrut mari curente nationaliste dupã al doilea rãzboi mondial. Familia a suferit mari crize din cauza rãzboaielor, tot ce tinea de apartenentã la un mediu – familie, oras, patrie - cunoscând imense bulversãri. S-au trasat alte granite, s-au decis alte sfere de influentã pe glob. S-a dezvoltat la maximum constiinta socialã si responsabilitatea personalã pentru societate. Omul a început sã simtã cã face parte dintr-un colectiv numeros, mai important decât mediul sãu intim restrâns. La nivel personal, individul capãtã o mai mare abilitate de a iubi si de a-si exprima afectiunea la nivel larg, nu numai asupra familiei
sale, arãtându-si dragostea pentru tot ceea ce îi oferea identitate nationalã: localitatea de bastinã, tara de origine, limba maternã, steagul national, istoria neamului etc. Pune accent pe securitate
, de aceea luptã pentru a pãstra ceea ce îl face sã simtã cã apartine unui anumit cadru în care este în sigurantã: casã, familie, tarã, societate.

PLUTO ÎN LEU – Pluto a tranzitat zodia Leului în perioada 1939-1957,aducând cu sine mari schimbãri la nivel politic, mari bãtãlii pentru putere între sferele de influentã ale planetei. În plan personal, Pluto aduce legãturi sentimentale cu final trist, riscuri în legãturã cu nasterea copiilor (incapacitatea de a avea copii sau risc de a-i pierde prematur). Individul are un mare respect pentru autoritate, de la sef pânã la primar si presedinte.

PLUTO ÎN FECIOARA - Pluto a tranzitat Fecioara între 1957 si 1972, perioadã de dezvoltare a tehnologiei
, prin aparitia computerelor si automatizãrii. Mari descoperiri medicale. În plan personal, Pluto în Fecioarã dezvoltã o subtilitate a spiritului, o mare atentie pentru detalii, tendintã spre reforme sociale. Este o generatie maniacã în privinta nutritiei, într-o perpetuã curã de slãbire sau calculare a caloriilor, precum si o atentie sporitã asupra sãnãtãtii si igienei.

PLUTO ÎN BALANTA - Pluto a tranzitat Balanta în perioada 1972-1984, perioadã în care s-a dezvoltat foarte mult feminismul si egalitatea dintre sexe. Cel nãscut în aceastã generatie are tendinte reformatoare în tot ceea ce priveste dreptatea si egalitatea, fiind capabil sã se ridice pentru drepturile sale dacã se simte nedreptãtit sau tratat injust. Majoritatea celor nãscuti în aceastã perioadã simt uniunea ca o datorie karmicã sau ca pe o obsesie, simtind nevoia/obligatia de a se asocia – prin cãsãtorie sau parteneriat doar pentru a îndeplini o datorie. Existã posibilitatea ca cei nãscuti în aceastã generatie sã fie tentati de relatii sexuale secrete sau întâmplãtoare, de cãsãtorii fãcute în tainã, de acceptarea unor relatii neobisnuite, de acceptarea unei cãsnicii esuate ca pe o cruce pe care trebuie sã o ducã mai departe orice ar fi. Generatia lui Pluto în Balantã aduce toleranta la cote maxime.

PLUTO ÎN SCORPION – Pluto a tranzitat Scorpionul în perioada 1984-1995, aducând mari transformãri în tot ce era legat de sex, moarte, resurse financiare sau umanitate în general. Lumea a simtit o mai mare nevoie de schimbare la nivel spiritual, mai ales prin deschiderea spre parapsihologie sau esoterism. Reprezentantul acestei generatii este capabil de mari transformãri, reusind de fiecare datã sã renascã din propria cenusã. Este o persoanã cu un instinct erotic foarte dezvoltat, care va începe viata
sexualã foarte repede, gãsind în amor o cale de spiritualitate si explorare, desi poate ajunge usor la abuzuri erotice. Reprezentantul acestei generatii resimte mult mai intens forta destinului decât alte generatii, fatalitatea si karma lãsându-si amprenta foarte puternic pe drumul sãu în viatã. Totul are influente karmice în destinul sãu, influente provenind din vietile anterioare, fiind o continuitate a existentelor precedente. Este foarte atras de ocultism, secretele lumii si ale vietii, va cãuta o cale de cercetare a unor domenii spirituale. Va avea acces
spre lumea viselor si a vietilor anterioare, putând fi detinãtorul unor haruri divine cu totul deosebite pe care trebuie sã le descopere si dezvolte. Poate trece prin multe experiente dramatice de-a lungul vietii, poate fi adeseori pe linia dintre viatã si moarte, destinul sãu fiind plin de încercãri dificile, majoritatea cu încãrcãturã karmicã, prin care trebuie sã-si plãteascã datoriile mostenite din vietile precedente. Viata sa va fi mult mai încercatã decât a altor generatii.

PLUTO ÎN SAGETATOR – Pluto a traversat zodia Sãgetãtorului între 1995-2008. Este de asemenea un semn de evolutie importantã în viitor, dintre cei nãscuti în aceastã generatie nãscându-se cei care vor fi martorii sau actorii unor imense transformãri la nivel religios, educational, filosofic, metafizic. Se pare
cã nimic din ceea ce generatiile anterioare au gândit pânã acum nu va mai fi valabil pentru ei, de aceea dintre aceste persoane se vor naste pionierii unei lumi noi. Orice dogme vor fi respinse si libertatea deplinã de gândire va pune stãpânire pe tot, dar fãrã a le impune cu forta, ci încercând sã demonstreze si celorlalti cã sunt principii noi si revolutionare care ar putea îmbunãtãti lumea. Cu astfel de oameni ajunsi la maturitate lumea se poate astepta la transformãri radicale, în care nimic nu va mai fi ca în trecut. Libertatea spiritului va fi principala valoare pe care o vor promova.

PLUTO ÎN CASA I indicã o mare vointã, o personalitate magneticã, un potential urias si un ego foarte puternic. Subiectul are multã initiativã dar îi este foarte greu sã colaboreze eficient cu lumea din jur. Are o puternicã tendintã de dominare în orice plan al vietii sale, dar cu precãdere în plan sexual. Este o fire misterioasã, inaccesibilã chiar, nimeni nu reuseste sã îl înteleagã sau sã îl cunoascã perfect. Poate fi uneori considerat a fi un om dificil. Nu se poate conforma prea usor regulilor impuse de altii, trebuie mereu sã vinã cu ceva neobisnuit, ceva scornit de propria minte. Poate suferi multe modificãri de atitudine de-a lungul vietii, având de înfruntat suisuri si coborâsuri care vor duce si la schimbãri multiple de dispozitie, aspect exterior, mod de comportare. Este cu sigurantã o personalitate complexã, greu de înteles sau chiar greu de acceptat. Viata acestui om nu este deloc usoarã, încãrcãtura karmicã – mostenitã din alte vietii – fiind covârsitoare în acest caz, aceasta fiind uneori o piedicã, dar alteori motorul care îl obligã sã se auto-depãseascã. Echilibrarea sa karmicã va fi dificilã, de aceea evenimentele prin care va trece vor fi adeseori inexplicabile, ciudate, dure, poate chiar dramatice. Moartea, esecul, pierderea oamenilor dragi sau a unor drepturi care i se cuvin nu vor lipsi din viata acestui om, având de trecut prin multe lectii de viatã. Poate suferi un eveniment total reformator la un moment dat în viatã, prin care va deveni alt om sau pornind-o pe o cale cu totul diferitã fatã de semenii sãi. De fapt, nu este un om obisnuit, având ori o personalitate ciudatã, ori o viatã iesitã din comun. Cu sigurantã, nu e ca toatã lumea! Va întâlni multe persoane fatã de care are datorii karmice de adus la zi.

PLUTO ÎN CASA II indicã venituri obtinute din surse ciudate. Subiectul va fi supus unor teribile fluctuatii financiare, fiind înclinat spre risipã sau spre obtinerea banilor prin metode incorecte. Trebuie sã învete sã fie econom si sã respecte proprietatea altuia. Stie sã facã bani, dar nu întotdeauna prin metode ortodoxe. Poate avea mari pierderi sau dimpotrivã, mari câstiguri, chestiunile financiare sunt supuse extremelor. Poate irosi banii fãrã rost totusi, dar reuseste sã acumuleze din nou, chiar si de la zero. Are un mare simt al rãspunderii în chestiuni financiare, deci dacã risipeste, îsi asumã toate riscurile, nu dã vina niciodatã pe altcineva. Este totusi obsedat de bani sau bunuri.

PLUTO IN CASA III indicã mare gelozie în familie, tendintã spre cinism, multã receptivitate, reusind sã afle ce gândeste cel din fata sa. Foarte expresiv dar si extremism uneori în exprimare. Are un spirit de observatie foarte bun. Este interesat de stiintã si esoterism. Intense relatii cu fratii si vecinii, unele din aceste legãturi având chiar încãrcãturã karmicã, pentru cã au mai interactionat si în altã viatã. Individul s-a încarnat cu o karmã comunicationalã puternicã, trebuind sã gãseascã o modalitate de a se exprima sau de a-si manifesta ideile. Copilãria sa a fost marcatã de unele experiente traumatizante sau intense, pornind probabil de la educatia primarã sau viata de familie. Are o perpetuã nevoie de studiu, fiind atras de domenii abstracte, complexe, profunde. E posibil sã sufere o mare dramã în relatia cu fratii, verii sau colegii de scoalã.

PLUTO ÎN CASA IV indicã un oarecare grad de tensiune în casã si o atitudine dominatoare în relatie cu membrii familiei. Cu toate acestea subiectul este foarte atasat de casã, orasul natal sau tarã. Poate trece prin dificile momente în casa în care locuieste, fie în perioada în care a locuit în casa pãrinteascã, fie mai târziu, cu copiii sãi. Trebuie sã învete sã coopereze calm cu membrii familiei. De asemenea Pluto în aceastã pozitie indicã relatii karmice profunde cu membrii familiei (pãrintii), reîntâlnirea de peste veacuri având ca scop repararea unor greseli karmice trecute.

PLUTO ÎN CASA V indicã mari abilitãti creatoare, dar care ar putea rãmâne nedescoperite, dar dacã ar fi bine dezvoltate, ar putea duce la crearea unor adevãrate capodopere. Copiii acestei persoane pot fi cu totul deosebiti, talentati, capabili de mari realizãri, cu multã ambitie, dar niste rebeli în felul lor. Existã tendinta de a cheltui prea mult pe plãceri personale sau chiar pe jocuri de noroc, sau existã tendinta de a-si rãsfãta copiii, încercând sã le ofere prea mult. În plan sentimental, subiectul are tendinta de a domina, de a dezvolta sentimente extreme: urã, rãzbunare, tiranie, gelozie. Trebuie sã învete sã îsi schimbe aceste atitudini negative, sã învete sã iubeascã si sã dãruiascã. Viata sa va cunoaste mari transformãri din cauza iubirilor trãite si odatã cu aparitia copiilor. Va trebui sã îsi punã întrebãri existentiale si sã se schimbe radical dupã ce va avea câteva iubiri ratate sau probleme
cu copiii. Destinul îi va oferi lectii mai ales în aceste planuri ale vietii sale.

PLUTO IN CASA VI indicã interes cu privire la diete
regimuri, stiluri sãnãtoase de viatã, uneori devenind ipohondru si exagerat în privinta bolilor si igienei. Individul este foarte interesat de mediul profesional în care lucreazã, cãutând sã-si asigure si lui si celorlalti un mediu în care sã se simtã bine. Poate aduce chiar importante modificãri în mediul sãu profesional, dar s-ar putea sã o facã prea autoritar, fãrã a cere pãrerea altora. Poate fi foarte exigent cu colegii si colaboratorii, devenind chiar dominator si abuziv. Când e vorba de sãnãtate, poate avea reguli foarte stricte de viatã. Trebuie sã învete sã nu mai astepte prea mult de la ceilalti, ca sã evite astfel posibilele deceptii.

PLUTO IN CASA VII - Subiectul are o mare aplecare asupra laturii psihologice a naturii umane. Subiectul poate trãi o mare încercare de destin prin care va trebui sã îsi revizuiascã modul de a privi relatiile si parteneriatele. Trebuie sã învete cooperarea si buna întelegere între oameni. Posibile probleme si mari transformãri în cuplu sau parteneriate de afaceri. În cãsnicie, subiectul are tendinta de a idealiza figura partenerului
, ceea ce ar putea naste mari dezamãgiri si vise desarte. În relatia cu partenerul de viatã s-ar putea crea o atmosferã de dominare, prin care unul din parteneri va încerca sã detinã controlul relatiei. Subiectul are nevoie de un partener care sã îi dezvolte imaginatia, un partener care sã degaje o undã de mister, care sã fie mereu o mare necunoscutã, tocmai pentru a face viata alãturi de el o perpetuã surprizã. Subiectul e posibil sã fi resimtit o influentã puternicã din partea bunicilor, moartea acestora provocând mari suferinte si schimbãri în destinul sãu. Cel de-al doilea copil
ar putea suferi o boalã dificilã sau o transformare radicalã de-a lungul vietii, prin care si viata subiectului va cunoaste o modificare majorã, cel mai probabil în sens negativ. Risc de divort, de separãri sau pierderi în afaceri.

PLUTO IN CASA VIII indicã un puternic simt erotic. De asemenea individul poate interesat de lucrurile misterioase ale vietii, de întelesurile ascunse ale mortii, ba chiar poate avea preocupãri morbide sau oculte. Suferã periodic crize intense prin care îsi transformã personalitatea în mod radical. Interes asupra activitãtilor financiare de genul asigurãrilor, bursei, mostenirilor, având un fler deosebit în chestiunile financiare, mai ales în mânuirea si cresterea averilor altora. Poate avea obsesii ciudate, posibile boli rare, accidente sau necazuri cu legea. Partenerii erotici din aceastã viatã e posibil sã fie persoane cunoscute în vietile anterioare. Risc de a atrage datorii karmice în aceastã viatã.

PLUTO ÎN CASA IX indicã mari transformãri ale sistemului de valori în viata subiectului. Adeseori ceea ce a gândeste cã ar fi corect si moral se va dovedi exact pe dos, trebuind sã accepte sã acumuleze experiente de la zero. Nu este foarte tolerant fatã de ipocrizia sau injustitia oamenilor. Are tendinta de a-si impune propriile opinii într-un mod ceva mai tiranic. Poate avea tendinte extremiste (fanatice chiar) în plan religios, existând posibilitatea sã abordeze o religie mai putin obisnuitã o perioadã din viatã. Cele mai radicale schimbãri ale vietii vor apãrea în ceea ce priveste educatia, religia, principiile morale, cãlãtoriile. În unul din aceste planuri va suferi mutatii profunde prin care va trebui sã îsi înteleagã mai bine rolul pe aceastã planetã. Mari drame pot apãrea în aceste directii.

PLUTO IN CASA X indicã o mare ambitie în plan socio-profesional. Cariera sa va suferi mari schimbãri, mari suisuri si mari coborâsuri, drumul sãu nefiind unul oarecare si nicidecum unul usor si drept. Poate fi atras de stiintã, de profesiuni în legãturã cu sãnãtatea, sau chiar de politicã. Poate suferi mari întreruperi în drumul sãu spre succes si realizare. Poate schimba multe ocupatii de-a lungul vietii. În a doua parte a vietii poate obtine o functie de conducere si i se poate dezvolta un intens simt al puterii, devenind autoritar si chiar dictator.

PLUTO ÎN CASA XI indicã posibilitatea de a suferi adevãrate drame în plan social, în relatie cu prieteni sau protectori. Are mare nevoie de prieteni, dar nu se bucurã de relatii prea fericite
. Ba chiar s-ar putea sã descopere, la un moment dat în viatã, cã printre asa-zisii sãi prieteni se ascunde un dusman foarte puternic ce e posibil sã-i cauzeze tot felul de necazuri. Existã chiar posibilitatea de a avea relatii sexuale – poate chiar riscante - cu membri ai grupului de amici din care face parte. Poate suferi pierderea unui bun prieten. Îi place sã facã parte dintr-un grup de interese (asociatie, organizatie) unde chiar sã joace un rol activ, poate chiar de lider.

PLUTO ÎN CASA XII indicã o fire sensibilã, capabilã de trãiri emotionale foarte intense, chiar pânã la extreme, cum ar fi gelozia. Individul s-ar putea considera toatã viata un neînteles, gata mereu sã riposteze la cel mai mic afront. Este atras de tot felul de domenii neobisnuite, pentru cã tot ce face poate pãrea neobisnuit în general, deci nu ar fi de mirare nici atractia sa spre ocultism, spionaj, cercetãri în domeniul psihic, parapsihologie, destin. Poate suferi de boli ciudate, cronice, grave, greu vindecabile. Individul are cu sigurantã o karmã dificilã, viata îi va aduce în cale multe teste dramatice de trecut. Finalul vietii l-ar putea gãsi într-un loc izolat, precum un spital sau un azil. Poate avea obsesii sau fobii periculoase, cosmaruri intense sau presimtiri negative. Este predispus la consum de droguri, excese de alcool. Are un talent aparte de a întelege lucrurile de naturã psihicã si emotionalã, cum ar fi muzica, poezia, religia, ocultismul. Risc de înec în mare, de asfixiere, gazare, teamã de animale mari sau risc de boli mentale. Poate gãsi o cale de iluminare prin religie. E posibil sã se fi reîncarnat cu o teamã ciudatã de apã, de întuneric, de locuri închise sau retrase, poate pentru cã într-o viatã anterioarã a suferit un mare traumatism într-un astfel de mediu. Existã chiar posibilitatea ca finalul vietii precedente sã fi fost declansat de o crimã comisã prin medicamente
, otrãvuri, înec sau asfixiere, poate noaptea în somn, cel mai probabil din cauza unui dusman nestiut. E posibil ca în aceastã viatã dusmanul vietii precedente sã aparã adeseori în calea sa, simtind repulsie si angoasã în preajma acestei persoane. E posibil ca adeseori în vis sau în stãri de transã sau de meditatie sã revizualizeze momente ale vietilor trecute.

Un comentariu:

  1. Nu imi vine sa cred ca ai mai scris si tu cate ceva.Ma gandeam ca ai fugit din tara , ca nu te-am mai vazut pe nicaieri.wellcome back :)

    RăspundețiȘtergere