vineri, ianuarie 29, 2010

Strategie antioboseala

  • Respectati-va bioritmul (20% din oameni dorm mai putin de 6 ore..insuficient)
  • Depoluati-va organismul. Daca sunteti predispus la alergii, oboseala cronica se datoreaza unei poluari masive. Alergenii (polenuri, praf, par animale), poluanti din aer (monoxid de carbon, oxizi de sulf, oxizi de azot, fum de tigara, ozon, formaldehida, cleiuri, vopsele) va consuma cu deosebire energia.
  • Suplimente: beta-caroten,complex B, Vit D, Vit E, calciu, magneziu, zinc, seleniu, vit C, carnitina, tirozina,coenzima Q10
  • Evitati fierberea in exces a alimentelor
  • Feriti-va de ingrasare
  • Evitati somniferele
  • Stresul este o sursa de oboseala, dar si lipsa de stres are exact aceleasi consecinte
  • Faceti cu regularitate exercitii fizice
  • Beti 1.5-3 l de apa / zi
  • Echilibrati-va alimentatia. Evitati dulciurile, cafeaua, tutunul, alcoolul
  • Incercati vitamina B 12, administrata sublingual.


O strategie antirid

Inainte de a recurge la cosmetica, este indispensabila stavilirea efectelor dezastruoase ale radicalilor liberi printr-o alimentatie plina de antioxidanti: beta-caroten, vit C, vit E, seleniu, cisteina.
Evitati uscarea pielii. Aplicati dupa dus o crema hidratanta.
Nu va spalati pe fata cu sapunuri prea detergente. Optati pt sapunurile grase sau folositi lapte demachiant.
Luati suplimente de:
Multivitamine/multiminerale: 1-2/zi
Vitamina C: 500-1000 mg/zi
Vitamina E: 100 ui/zi
Beta caroten: 2000 ER/zi
L-cisteina: 300-500 mg/zi
Seleniu: 100 ug/zi


sâmbătă, ianuarie 23, 2010

Cele mai bune suplimente pentru inima

Prietenul pe care l-am dus ieri la Urgenta imi este si partener intr-o noua afacere in care am hotarat sa ne asociem. Asa ca interesul meu sa-l vad sanatos e dublu..:)). Are interzis fumat, alcool, femei (asta e partea cea mai grea pentru ca al nostru are numai vreo 4 amante oficiale :)) ) Cum nu cred ca v-a renunta la vicii, am hotarat sa-l ajut cu niste suplimente considerate extraordinar de benefice pentru inima:

Resveratrol
Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant, este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat Vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. El se gaseste in strugurii rosii, vin, must, precum si in afine si mure.
Resveratrolul incheaga si indeparteaza din organism radicalii liberi. Normalizeaza nivelul de lichide in sange. Resveratrolul scade nivelul colesterolului cu densitate mica (denumit si colesterol rau), si creste nivelul colesterolului cu densitate mare (colesterol bun).
Resveratrolul este o substanta antitumorala. Incetineste cu 50% sporirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le opreasca. In acelasi timp stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.
Resveratrol mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatindu-se astfel circulatia sangelui, arterele ramanand elastice.
Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator si antibacterian. Mentine fermitatea pielii, elasticitatea, impiedica imbatranirea prematura. este de asemenea un bun antialergic, distruge histamina.
Imbunatateste capacitatea memoriei, creste imunitatea organismului impotriva stresului. Scade nivelul de glicemie si este foarte bun in cazul afectarii retinei la diabetici si cei care sufera de hipertensiune arteriala.
De asemenea Resveratrolul imbunatateste vederea, reface structura genelor afectate, impiedicand astfel mostenirea diabetului si a hipertensiunii arteriale.

Heart Support
Tiamina(vitamina B1) 50mg 3333%Piridoxina(vitamina B6) 50mg 2500%Acid Folic 800mcg 200%Cianocobalamina(vitamina B12) 1mg 16670%Iod(din kelp) 300mcg 200%Magneziu 200mg 50%Seleniu 140mcg 200%Potasiu 200mg 6%Pure-Gar(extract de usturoi) 1gL-carnitina(fumarat) 400mgGhimbir(extract de radacina) 250mgArdei iute(Capsicum frutescens) 150mgExtract de Hawthorn 150mgCoenzima Q10 30mgAcid alfa-lipoic 20mg

Coenzima Q10
Coenzima Q10 (Ubichinona, CoQ10) este o substanta prezenta in toate celulele organismului si este indispensabila desfasurarii norrnale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor. Carenta de Q10 genereaza dereglari in procesele de oxido-reducere ce se desfasoara la nivel celular si cauzeaza astfel tulburari dintre cele mai diverse in functionarea organismului. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand cantitatea de Co Q10 scade cu numai 25% fata de normal. In cazul in care organismul nu dispune de necesarul de coenzima, apar semnele insufucientei cardiace, hipertensiunii si ale altor numeroase boli.
Coenzima Q10 este sintetizata in organism in cantitatea necesara pentru functionarea normala a celulelor pana la varsta de 30 de ani. In paralel cu procesul imbatranirii scade si cantitatea de CoQ10 din organism, impunadu-se suplimentarea ei prin hrana si respectiv prin utilizarea suplimentelor naturale. CoQ10 este o substanta asemanatoare vitaminelor. Structura sa aminteste de cea a vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic. Din punct de vedere biochimic, Co Q10 are rol reglator in procesul de generare a energiei ce se desfasoara la nivelul mitocondriilor, acele centrale minuscule ale celulelor unde se sintetizeaza moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare incarcatura de energie produs de organismul uman.

miercuri, ianuarie 20, 2010

Vipassana - înseamnă a vedea lucrurile aşa cum sunt ele în realitate, este una dintre cele mai vechi tehnici de meditaţie din India.



Un prieten care locuieste la Paris imi povestea azi ca practica Vipassana, asta dupa ce l-am
intrebat de ce e deprimat. "Nu sunt deprimat niciodata, practic Vipassana!"...oare asta sa fie reteta pentru cei care mai cad in depresii uneori?. Cert e ca acolo un curs dureaza 12 zile, intr-o manastire, nu se vorbeste, citeste, nu telefon, nu activitate fizica, ...doar meditatie, ceaiuri, mancare vegetariana, trezirea la 4am, culcarea la 9pm, ultima masa la 11am.









luni, ianuarie 11, 2010

Ce-mi mai place: Carla Bruni si casa ei Art Deco din Paris, casa pe care nu a parasit-o pentru palatul Elysée.
Si imi mai place Quelqu'un M'a Dit: http://www.youtube.com/watch?v=XvyMG0z0FZY