miercuri, octombrie 07, 2009

Influenta fazelor lunii asupra organismului uman

Influenta Lunii asupra proceselor biologice
In vechile legende se spune ca in timpurile de demult Luna era o planeta calda si plina de viata, insa dupa aceea viata pe ea a murit, iar acum Luna moarta lumineaza in fiecare noapte Pamintul cu razele sale triste. Rolul ei in activitatea vitala a Pamintului este urias si toate procesele care au loc pe planeta noastra sint legate de ciclurile Lunii, incepind cu refluxurile marilor si oceanelor si terminind cu bioritmul oricarui organism viu – de la plante la oameni.
Exista patru faze principale, asa-numitul ciclu sinodic al timpului, in perioada in care Luna isi parcurge drumul de la Luna Noua pina la Luna Noua.
Aceste faze sint: Luna Noua, primul patrar, Luna Plina si ultimul patrar.
In perioadele de Luna Noua se acutizeaza diferite afectiuni, organismul bolnav este deosebit de slabit, de aceea nu trebuie supus unui efort suplimentar. Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare trebuie sa fie foarte atente si sa se odihneasca mai mult; in cazul afectiunilor organelor digestive, ale ficatului, rinichilor, trebuie sa va straduiti sa respectati o dieta stricta. Fata si parul dumneavoastra, oglinda starii interne a organismului, vor arata mult mai bine daca veti asculta de sfaturile Lunii.
In acelasi timp, Luna Noua este o perioada foarte buna pentru a avea grija de parul dumneavoastra, de unghii; taiatul parului in aceasta perioada este deosebit de eficient daca nu coincide cu dominarea Varsatorului, Gemenilor sau Sagetatorului.
In perioada de Luna Plina nu este recomandat sa va atingeti de rani, unghiile pot suferi unele traume, iar hemoragiile cu cauza diferita pot fi mai intense. Parul tuns in aceasta perioada va creste mai incet, unghiile pot incepe sa se exfolieze. Cel mai bine este sa aveti grija de tenul dumneavoastra in aceasta perioada. In aplicarea mastilor este de preferat folosirea asa-numitelor produse reci, cum ar fi citricele, compresele cu ierburi calmante: musetel, funze de mesteacan.
Printre astrologi este foarte raspindita parerea ca in cazul lunii in crestere este recomandat taiatul parului, pentru ca aceasta este o perioada de crestere intensa a parului si unghiilor. Este adevarat ca in acest interval cresterea se intensifica, dar este slabit sistemul radacinilor, pentru ca in cazul Lunii care creste activitatea vitala a organismului este indreptata de la centru catre periferie si de jos in sus. Astfel, in organism are loc un schimb intens, indreptat din interior catre exterior. Trebuie de asemenea sa aveti mare grija de pielea dumneavoastra: aplicati-va comprese cu plante, puneti-va masti care sa imbunatateasca procesele metabolice. Fiti atenti atunci cind va faceti manichiura si pedichiura sa nu va raniti pielea.
In cazul Lunii in scadere, procesele din organism se petrec in ordine inversa – de la periferie catre centru si de sus in jos. In aceasta perioada, este intensa activitatea sistemului de radacini, dar firele de par nu mai sint foarte rezistente, suporta prost vopsitul chimic.
In zilele eclipselor de Luna si de Soare trebuie sa va abtineti sa va tundeti, sa va vopsiti parul, sprincenele, unghiile.
Caracteristicile semnelor zodiacale:
Berbecul este semn de Foc si este favorabil pentru taierea parului, manichiura, pedichiura, pentru ingrijirea pielii.
Taurul este semn de Pamint si este favorabil pentru orice proceduri cosmetice, insa indepartarea parului de prisos in aceasta perioada este putin eficienta, pentru ca va creste foarte repede.
Gemenii sint semn de Aer; parul care este taiat in aceasta perioada va creste foarte incet, este foarte eficienta insa indepartarea parului de pe corp, datul unei forme sprincenelor si alte proceduri cosmetice.
Racul este semn de Apa, este favorabil pentru orice proceduri cosmetice, insa indepartarea parului este foarte putin eficienta. Straduiti-va in aceasta perioada sa folositi cit mai putin foehnul pentru aranjarea parului, vara acoperiti-va parul de Soare, nu profitati in exces de baile de Soare. Folositi cit se poate de mult mijloacele de catifelare a pielii.
Leul este semn de Foc si nu are nici un fel de contraindicatii, dar totusi trebuie sa fiti atenti in timpul vopsitului chimic al parului, trebuie sa scadeti timpul de actiune a preparatelor chimice. Daca doriti sa va tundeti periuta, este bine sa faceti acest lucru dupa perioada de Luna Noua.
Fecioara este semn de Pamint si nu are contraindicatii.
Balanta este semn de Aer si nu are contraindicatii.
Scorpionul este semn de Apa si este unul dintre cele mai favorabile semne pentru punerea in aplicare a procedurilor cosmetice. In aceasta perioada nu trebuie sa va vopsiti parul, sprincenele si genele cu mijloace chimice. Va puteti folosi in acest scop de plante, cum ar fi florile de musetel.
Sagetatorul este semn de Foc si este favorabil pentru folosirea unor proceduri cosmetice, insa indepartarea parului de prisos este putin eficienta.
Capricornul este semn de Pamint si nu are contraindicatii.
Varsatorul este semn de Aer. Cind Luna este in Varsator este bine sa va ocupati cu suplinirea insuficientelor cosmetice, cu tratarea afectiunilor cutanate, a seboreei uscate sau grase, a cosurilor. In lupta cu bolile, Varsatorul va este primul ajutor. Nu trebuie insa sa va taiati parul si unghiile in aceasta perioada, nu va vopsiti sprincenele, genele sau parul.
Pestii sint semn de Apa; este o perioada foarte favorabila pentru aplicarea mijloacelor cosmetice; indepartarea parului de prisos in aceasta perioada este foarte putin eficienta.
Cresterea excesiva a parului de pe picioare este un prilej de continua nemultumire pentru femei. Daca veti urma procedurile de indepartare a parului de prisos in zilele in care domina Varsatorul, Gemenii sau Sagetatorul efectul va fi de durata.
Un articol de Georgeta Licsandru


Fazele Lunii in octombrie 2009:

04 octombrie 2009, ora 09:10, Luna Plina: opozitie Soare-Luna cu Luna la 11°09' Berbec si Soarele la 11°09' Balanta
11 octombrie 2009, ora 11:56, Ultimul Patrar: careu Soare-Luna cu Luna la 18°10' Rac si Soarele la 18°10' Balanta
18 octombrie 2009, ora 08:33, Luna Noua: conjunctie Soare-Luna la 24°58' Balanta
26 octombrie 2009, ora 02:42, Primul Patrar: careu Soare-Luna cu Luna la 02°44' Varsator si Soarele la 02°44' Scorpion
Luna in zodii in octombrie 2009:
01 octombrie 2009, 02:25 - Luna intra in Pesti
03 octombrie 2009, 12:19 - Luna intra in Berbec
05 octombrie 2009, 19:32 - Luna intra in Taur
08 octombrie 2009, 00:46 - Luna intra in Gemeni
10 octombrie 2009, 04:47 - Luna intra in Rac
12 octombrie 2009, 08:02 - Luna intra in Leu
14 octombrie 2009, 10:45 - Luna intra in Fecioara
16 octombrie 2009, 13:29 - Luna intra in Balanta
18 octombrie 2009, 17:22 - Luna intra in Scorpion
20 octombrie 2009, 23:50 - Luna intra in Sagetator
23 octombrie 2009, 09:39 - Luna intra in Capricorn
25 octombrie 2009, 21:07 - Luna intra in Varsator
28 octombrie 2009, 09:44 - Luna intra in Pesti

Un comentariu:

  1. as vrea sa stiu si eu influienta lunii asupra varsataorului. CINE IMI VA SPUNE SI MIE?;???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????:(:|:(:(:(:((:(:(::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:((:(:(:(:(:(:(:(:(:(::(:((:::::::::::::((((((((((((:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++**********************************************************************************------------------------------------------------_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    RăspundețiȘtergere