miercuri, noiembrie 11, 2009

Seleniu si tineretea

Daca nu aveti suficient seleniu in organism, celulele cad prada virusilor, cancerului, bolilor de inima...Pentru conservarea tineretii luati un supliment cu continut scazut de seleniu. La ce e bun seleniu:
-stopeaza cancerul. Intr-un studiu facut pe animale seleniu a stopat 100% diferite tipuri de tumori.
Un studiu efectuat la Universitatea Arizona pe 1700 persoane a demonstrat ca cei cu nivel scazut de seleniu in sange aveau mici excrescente pe colon, aceastea fiind responsabile de cancerul de colon. Alt studiu efectuat in Olanda pe 3000 de batrani a descoperit ca administrarea unei cantitati mari de seleniu a redus la jumatate riscul de cancer la plamani.
-reduce bolile de inima. Protejeaza arterele prin prevenirea acumularii de aterom, care are tendinta de a forma cheaguri.
- intinereste imunitatea.
-lupta impotriva virusilor
-franeaza evolutia SIDA
-reduce starea de anxietate

A manca o nuca braziliana e ca si cum ai lua o pastila de seleniu. Unde mai gasim seleniu: cereale, seminte floarea soarelui, ton, peste sabie, usturoi. Pentru protectie impotriva cancerului este nevoie de 100-200 micrograme pe zi.
Seleniu poate fi toxic in doze mari: caderea parului, afectarea ficatului, inflamarea articulatiilor. Pentru a deveni toxic ar trebui sa ajungeti la 2500 micrograme pe zi.

Sursa: "Cum sa oprim imbatranirea" de Jean Harper

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu