miercuri, ianuarie 19, 2011

Luna plina in Rac


Cum binenteles ca trebuia sa se intample ceva astazi, iata: nu m-am putut abtine si m-am ciocnit cu un autobuz. Bun, mergem la politie, eu iritata ca-mi incurca planurile, dar si un pic amuzata: eh, doar nu m-am lovit cu orice, m-am lovit cu un autobuz! Dap, cand ce sa vezi, sectie de accidente usoare era plina de accidentati cu autobuze :))). Aveau chiar si vedete: Duduia Simona Sensual, insotita de un catel mic si pufos. Amuzata le zic domilor politisti: Vai ce bine ca uite mai vin diverse vedete, va mai coloreaza atmosfera. Eh, atat mi-a trebui ca am starnit o zarva contra Simonei Sensual de neimaginat. Unul dintre ei, gras, urat si chelios, a concluzionat sec: Nici daca ma plateste cu m-as culca cu Simona Sensual! :)))

"LUNA PLINA IN RAC -19 IANUARIE 2011 ORA 23:21 ORA ROMANIEI – O POTIUNE MAGICA IN RELATII
Faza de Luna Plina ( Luna in opozitie cu Soarele ) este insotita de energii imense ce ne pun fata in fata cu valoarea unei actiuni, a unei investitii , a unei alegeri din trecut ,este cel mai bun moment de a fi obiectivi cu alegerile noastre , cu ceea ce am” semanat “ in trecut , samanta poate sa dea roade cunoscand succesul sau putem sa ne intalnim cu esecul actiunilor noastre . Luna are in principal legatura cu viata emotionala si personala, asa ca , realizarile sau esecurile nu pot fi doar de ordin material, ele pot sa exprime si diverse stari emotionale.

Aceasta faza de Luna Plina in Rac pe gradul 29:27 activeaza un grad anaretic , karmic , este o continuare a fazei de Luna Plina in Berbec pe gradul 29 din octombrie 2010, apoi in noiembrie 2010 am avut iarasi o Luna Plina in Taur pe gradul 29, in decembrie am avut o Eclipsa de Luna in Gemeni tot pe gradul karmic 29 . Toate aceste energii pe grade finale induc dificultati in luarea unor decizii drepte, corecte, obiective , apar probleme tocmai din cauza evaluarii si reevaluarii situatiilor , apare o frica de necunoscut , de nou . Gradul anaretic 29 este vazut de cele mai multe ori ca un grad de destin ,de urgenta cu mult stres , metaforic vorbind , aceasta energie te poate face “ sa te arunci in piscina fara a mai verifica daca este apa sau nu in ea”. O accentuare a unui grad 29 al unui semn zodiacal e ca si cum am ajuns la capatul unei franghii si trebuie sa luam o decizie rapida pentru a face ceva , pentru a ne agata de ceva , tocmai aici putem gresi , aceasta Luna Plina in Rac sustinuta de conjunctia Jupiter –Uranus poate sa ne ajute sa facem anumite reparatii la deciziile luate in jurul sarbatorilor, sau in timpul lunilor octombrie si noiembrie .

Luna pe grad anaretic incurajeaza exprimarea adevaratelor sentimente , chiar trebuie sa tinem cont de soaptele sufletului nostru, de intuitia noastra si inarmati cu puterea instinctelor noastre sa le exprimam in modul cel mai sincer. Luna in Rac este in domiciliu ( oare unde este mai bine decat acasa ?), calitatile ei pozitive sunt accentuate , devenim plini de compasiune , sensibilitate , emotii , creste interesul fata de familie,casa, tara . Aceasta energie ne poate pune in contact cu sentimentele noastre dar si a celorlalti , devenim “ memorii teribile”, toanele fac parte din limbajul acestei energii . Soarele in Capricorn este o energie destul de slabita , este in exil, aceasta energie ne da destule prudenta , ambitie , ar trebui sa calculam ,sa masuram fiecare pas ,schimbarile au nevoie de liniste ,siguranta . Rezistam cu stoicism tuturor conditiilor , relatiile devin difice din cauza lipsei capacitatii de comunicare , ne transformam in acei timizi care nu mai stiu sa fie sensibili decat la probleme serioase , importante . Semnatura Soarelui in Capricorn include destul de multa rabdare , perseverenta , stapanirea sentimentelor , fermitate , raceala si disciplina.

Opozitia dintre Luna in Rac gradul29 si Soarele in Capricorn gradul 29 , deci momentul de Luna Plina in Rac activeaza axa IV-X, axa familie –cariera , amplificand conflictele interioare, zbuciumul sufletesc, dezechilibrul comportamental fata de cei din jurul nostru. Inconstanta , lipsa de claritate a gandurilor, nervozitatea va face dificila alegerea corecta a ceea ce trebuie sa facem, relatiile in familie devin dificil de gestionat , totul se amplifica , as vorbi aici de scanteia care aprinde totul, o vorba aruncata poate strica totul, deci mare atentie. Luna in Rac ne este un aliat prin semn dar devine nefericita in casa lui Saturn , seriozitatea, rabdarea, vointa puternica vor accentua raceala din relatiile cu cei din jurul nostru, banii , onorurile , ascensiunea sociala vor conta cel mai mult, teama de saracie dar si nesiguranta din partea altora sunt amplificate in aceasta perioada.

Acest moment de Luna Plina accentueaza frica de nereusita, de pierderea pozitiei si onorurilor, chiar putem vorbi de pierderea puterii, a familiei constatand ca suntem foarte singuri. Opozitia dintre Luna si Soare ne arunca intr-o extrema sau alta, acest lucru se intampla deoarece avem nevoie sa traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc, extremele in cazul acestui moment de Luna Plina fiind familia si cariera. Este o Luna Plina ce poate accentua singuratatea, pierderile in plan emotional, devenim rigizi, inchistati in propriile dorinte de putere, esecul devenind frustrant, chinuitor. Prin accentuarea gradului karmic 29 suntem si mai vulnerabili vizavi de alegerile pe care trebuie sa le facem. Totusi aceasta Luna Plina “ anaretica, karmica,de urgenta “ face parte dintr-un dreptunghi mistic , o configuratie astrala formata din doua opozitii ( provocari ), doua sextile( ajutor ) si doua trigoane( ajutor ): vorbim de opozitia Soare –Luna , opozitia Juno in Fecioara –Uranus in conjunctie cu Jupiter , trigoanele Uranus,Jupiter – Luna , Juno –Soare , sextilele Soare –Uranus, Jupiter, Luna –Juno . Aceasta configuratie este generatoare de mari tensiuni dar si de posibilitati de a utiliza idei novatoare , faciliteaza relatiile ce sunt traite in mod obiectiv, induce intuitie, intelegere, permite cresterea personala , evolutia spirituala. Putem vorbi de Luna Plina in Rac in casa X ca planeta mediatoare a opozitiei Juno -Uranus, Jupiter,asadar, folosindu-ne sentimentele, imaginatia, creativitatea, inima buna si romantismul putem face fata tuturor fazelor prin care o relatie va trebui sa treaca. Soarele in Capricorn in casa IV este planeta mediatoare tot pentru opozitia Juno-Uranus ,Jupiter , este necesar sa dezvoltam simtul realitatii in relatiile noastre .
Uranus in conjunctie cu Jupiter in casa muncii ,sanatatii,rutinei este o energie mediatoare a opozitiei Luna in Rac si Soare in Capricorn-momentul de Luna Plina, suntem ajutati sa luptam intr-un mod original impotriva inchistarilor vietii.

Juno retrograd in casa XII este o alta energie mediatoare a opozitiei Luna in Rac –Soare in Capricorn , aceasta energie ne trimite in trecut unde am facut alegeri gresite pe care acuma trebuie sa le corectam , poate scoate in lumina anumite nedreptati din relatii. Juno este un asteroid important in astrologie , simbolizeaza relatiile de suflet , reprezinta partenerul de viata , sufletul pereche , dragostea care se finalizeaza intr-un angajament . Fidelitatea , intimitatea , loialitatea , promisiunile intre parteneri fac parte din limbajul acestei energii. Juno este de o importanta cosmica intr-o relatie , in mers retrograd poate pune in lumina abuzurile , infidelitatea , probleme ascunse intre parteneri . Relatiile care sufoca , in care un partener isi permite abuzuri de orice fel asupra celuilalt sunt in plina furtuna in aceasta perioada , nu trebuie uitat ca Juno este o energie care cere respect,egalitate ,fidelitate .In functie de aspecte , Juno arata compatibilitatea intre parteneri dar si tradarea , infidelitatea ,ce conditii trebuiesc indeplinite pentru o casnicie de durata dar si tipul de tradare cand aceste conditii sunt incalcate . Juno retrograd in casa XII face referire la alegerea gresita a unui partener ,alegere facuta in trecut si care acuma poate fi reparata. Juno ne vorbeste intr-un limbaj al sufletului despre relatii, in mers retrograd ea cere regandirea relatiilor toxice ,dezamagirile si victimizarile sunt puternic accentuate in aceasta perioada , corectitudinea este obiectivul final al acestei energii. Avem de partea noastra energii care printr-un amestec cosmic favorabil stiu sa ne ajute sa reparam unele alegeri gresite din trecut ( Juno retrograd –relatii din trecut ), stiu sa ne deschida usi prin care trebuie sa avem curajul sa trecem ,alegerea este a noastra . Este un timp in care nelinistea,freamatul,emotia ,imaginatia , sensibilitatea se pot amesteca cu responsabilitatea , realitatea materiala, concreta ,la toate acestea daca adaugam binecuvantarea si norocul induse de Jupiter , putem spune ca farmacia cosmosului ne-a pregatit o reteta magica cu potiuni miraculoase.

Simbolul Sabian pentru gradul 30 Rac este “ O DOAMNA CU DESCENDENTA ARISTROCRATICA SE ADRESEAZA MANDRA UNUI CLUB”,cuvantul cheie aici este “radacini “. Racul este un semn strans legat de traditii, familie, trecut , radacinile familiei ,ne putem agata de trecut sau putem folosi trecutul ca o baza solida pentru a construi ceva nou.Adriana Tudosa"

http://www.youtube.com/watch?v=s-GnF0-qc2Q

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu