marți, august 04, 2009

ECLIPSA DE LUNA IN VARSATOR 6 AUGUST 2009

Am auzit-o saptamana trecuta pe Urania vorbind despre eclipsa din 6 august si cum ne afecteaza....concluzia: nu-i de bine....eclipsa ne afecteaza in perioada 30 iulie si 13 august,adica cu o saptamana inainte si una dupa...
Am mai gasit niste precizari:

"O Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara .
Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii , poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua. Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata , emotiile sunt sporite , ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .
In ziua de 6 august 2009 ora 03:53 se formeaza o Eclipsa de Luna in Varsator, vorbim de o eclipsa ce se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare adica, Luna in Varsator gradul 13:43 este in opozitie cu Soarele in Leu gradul 13:43 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Varsator gradul 0:11 in opozitie cu Nodul Sud in Leu gradul 0:15. Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Nord lunar in Varsator ceea ce arata o deschidere spre viitor , Nodul Nord are de-a face cu munca care trebuie implinita , cu noua realizare , si daca vom face eforturi in directia scopului actual al vietii atunci este bine de stiut ca vom primi putere din abundenta .
In harta momentului maxim al Eclipsei de Luna in Varsator observam ca ascendentul este tot in Rac ca la eclipsa totala de Soare din 22 iulie , putem vorbi de energii favorabile unor actiuni precise ( cardinalitatea acestui ascendent), actiuni legate de familie, emotii, sensibilitate, trecut , traditii, copii. Este un timp al sensibilitatii, timiditatii, nerabdarii, nevoii de a ne proteja de actiunile lumii exterioare, este o energie ce ne ofera suficienta rezistenta si chiar daca vom fi “ loviti” vom sti atat de bine sa ne stapanim si sa nu aratam acest lucru, vom sti sa fugim ca racul dar si sa lovim pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar.Aceasta energie cardinala de apa ne da intuitie, rabdare, rezistenta , vom sti atat de bine sa ne controlam sensibilitatea , vom fi susceptibili dar in egala masura vom sti sa apreciem luminile si umbrele spiritului, ale celor din jurul nostru. Daca vom fi atenti in urmatoarea perioada vom sti sa gasim “ piatra pe care sa stam “ in mijlocul oricarei furtuni. Guvernatorul ascendentului este Luna in Varsator gradul 13:43 in opozitie cu Soarele in Leu (faza de Luna Plina ) si in conjunctie cu Nodul Nord Lunar in varsator gradul 0:15 ce formeaza momentul maxim al Eclipsei de Luna in Varsator gradul 13:43. Asadar ,energia eclipsei de luna in varsator este energiea cosmica ce va guverna urmatoarele luni , va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostrum. Luna in Varsator este o energie ce induce destula detasare, idealism, originalitate, nevoie de comunicare , dorinta de a elimina falsul si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Semnatura Lunii in Varsator are o legatura directa cu instabilitatea dar si cu originalitatea, , putem vorbi de o energie ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra. Soarele in Leu induce o energie ce faciliteaza creativitatea, puterea, regalitatea, stralucirea, putem vorbi de o energie ce stie sa inventeze increderea in propria persoana , dramatismul, indrazneala, exuberanta sunt contagioase .Leul este un semn legat de centralitate, evidentiere, aroganta , vanitate, aduce sentimente si trairi puternice dar negativ , Leul reprezinta acel copil pretentios ce are nevoie de atentia si recunoasterea tuturor.
Eclipsa de Luna in Varsator activeaza axa VIII-II prin opozitia dintre Luna in Varsator in casa VIII si Soarele in casa II, vorbim de o axa a posesiunilor, a nevoilor celorlalti si nevoilor personale , Luna eclipsata in casa VIII poate energiza teste legate de banii celuilalt, mosteniri, afaceri, imprumuturi, pot aparea preocupari oculte , metafizice, sunt aduse in prim plan” jocurile puterii”, conflictele interioare si suferinte legate de egoism, zgarcenie, dorinte carnale,. Aceasta eclipsa poate ajuta la rafinarea propriei fiinte prin cautatea unor valori mai profunde lasand in urma fostele valori, conditionarile sociale. Prezenta Nodului Nord lunar in Varsator( destinul, soarta ) in casa VII o casa ce ne vorbeste despre parteneriate pune un accent deosebit pe cooperarea cu ceilalti , este lectia in care trebuie sa invatam despre detasarea de ideile egocentriste combinata cu sansa care ni se ofera de a ne imparti puterea, cunostintele cu ceilalti , regula de aur a nodului nord in varsator in casa parteneriatelor este compasiunea , intelegerea , sacrificiul , consideratia in raport cu celalalt. Blocajul poate aparea in momentul in care scopurile unui parteneriat nu sunt destul de ferme, cooperarea si armonia fiind de fapt doar notele false intr-o abordarea ori prea egocentrica in care ideea este buna doar daca vine de la un partener ori un partener se lasa prea usor influentat de celalalt. Lilith in Capricorn in casa VII vine si ea sa tulbure viata in parteneriate , poate crea o puternica dependenta fata de celalalt, de multe ori pot aparea experiente dureroase, apar perturbari in relatii , parteneriate care de multe ori se sfarsesc brusc si dureros. O alta dorinta data de aceasta pozitie a lui Lilith este fuga dupa o relatie imposibila, sa nu uitam ca lilith intr-o casa astrologica pune un accent deosebit pe punctele noastre oarbe care in acest moment de eclipsa sunt in parteneriate fiind necesar sa lucram in acest domeniu, este amplificata dualitatea apropierii si refuzului, acceptarea si fuga , sacrificarea partenerului sau acceptarea unui rol de victima . In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .
Aceasta eclipsa de Luna in Varsator ne pune la indemana foarte multa energie ce poate fi canalizata in mod constient catre scopuri umanitare , trebuie sa invatam sa fim mai atenti la nevoile celorlalti dar si la nevoile noastre , la lipsurile din viata noastra si nevoia crearii unui echilibru intre tot ce este personal –Leul si tot ce este impersonal –Varsatorul; Leul este un semn de creatie, individualitate in timp ce Varsatorul este un semn al prietenilor, nevoilor de grup, obiectivitatii. Activand aceasta axa Leu-Varsator , aceasta eclipsa de Luna vrea sa construim un echilibru intre dragoste si prietenie, intre noi si prietenii nostri, intre individualitate si universalitate. Marte in Gemeni in casa XII este planeta mediatoare a acestei eclipse de Luna in Varsator, este o energie ce lucreaza in favoarea noastra ,devenm indrazneti, iuti la minte si in actiuni. O energie de foc intr-un semn de aer energizeaza totul in jur , ne ajuta sa ne folosim toate resursele in rezolvarea problemelor, devenim incisivi, hotarati, vorbim de o energie agitata ce va amplifica totusi si concluziile pripite , nestatornicia, speculatiile , risipa intelectuala si materiala .
Tot ce se intampla in aceste momente este o culminare a ceea ce am adunat in interiorul nostru , de la griji la emotii, de la iubire la ura, toate acestea vor fi iluminate constientizand mult mai usor defectele din atitudinile noastre, din atitudinile noastre fata de altii dar si din atitudinile celorlalti, din activitatile de grup. Sentimente tind s? devin? mai cople?itoare în timpul unei eclipse de luna , ni se pune la dispozitie o energia ce va sti sa sa amplifice recompensele sau dezamagirile , ne putem da seama de valoarea unei actiuni, a unui partener, a unui iubit , a unei investitii, putem descoperi un talent uitat sau neutilizat cum trebuie, este amplificata dragostea . Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra , emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradul 11-15 Varsator, Leu , Taur , Scorpion ( semnele fixe ) activate in harta natala , putem vorbi de modificari provocatoare . Pentru cei cu planete intre gradele 11-15 Berbec, Sagetator ,Gemeni , Balanta , aceasta eclipsa de luna poate fi un sprijin in demararea unor modificari. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu