duminică, aprilie 17, 2011

Ciocolata de casa cu nuci

Ingrediente:
150ml apa
500g zahar
250g unt
250g lapte praf
200g cacao neagra
vanilie
nuci
Inainte de orice eu rumenesc usor nucile...dau un gust deosebit ciocolatei.
Se amesteca zaharul cu apa, se pun la fiert, se fierb pana se incheaga siropul (se incerca o picatura pe o farfurie). Daca o doriti mai tare, inchegati siropul mai mult. Deasemenea puteti modifica si proportia ingredientelor. Eu folosesc mai multa cacao, neagra si cu 22% grasime, dar pentru copii de exemplu puteti pune mai putina cacao si mai mult lapte praf, puteti adauga fructe proaspete sau congelate: visine, zmeura ...
Cand siropul e gata, adaugati untul. Cand s-a topit adaugati cacao, mai lasati un pic pe foc pana se omogenizeaza. De preferat ar fi sa cerneti cacao si laptele praf.
Se ia de pe foc si se adauga laptele praf... si abia acum incepe munca...:))...amestecati pana la epuizare. Adaugati nucile, turnati in forma (eu prefer tava umezita si nu unsa cu unt), lasati sa se raceasca, dupa care o puteti pune la rece. Acoperiti tava cu o folie, ciocolata e sensibila si poate prelua arome de la alte mancaruri din frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu