luni, iulie 13, 2009

Uleiul de primula

Cand aud primula primul meu gand e la D-na Dorina o croitoreasa la care mama isi cosea diverse. Aceasta croitoreasa acum trecuta bine de 60 de ani avea si are un ten superb chiar la varsta asta, a luat toata viata ei ulei de primula si obisnuia sa spuna afectat de cate ori o vedea pe mama….”draga si nu uita de primula!”…”draga” a uitat…dar D-na Dorina nu…si rezultatele se vad.
Prima locatia in care am vizitat-o cu mama era o casa la curte (mai tarziu i-au demolat casa si s-a mutat la bloc) de un farmec ireal sau cel putin asa percepeam la acea vreme, de cate ori eram acolo ma simteam ca o Lizuca intr-o dumbrava. Obisnuia sa serveasca tacticos cafea cu frisca, care a ramas pentru mine maximul de rasfat si deliciu papilar, pe o terasa umbroasa inconjurata de o gradina de azalee. Combinatia asta de femei, barfe, rochii, cafea cu frisca, azalee e completatata in mintea mea de primula.
Primula sau luminita noptii contine acizi grasi esentiali si trebuie luata cu un antioxidant, de regula vitamina E. Are efecte benefice asupra organismului feminin, imbunatateste calitatea unghiilor si a pielii, reduce diverse probleme dermatologica, regleaza nivelul lipidelor, previne apartia precoce a semnelor de batranete, stimuleaza arderea grasimilor, reducerea depozitelor adipoase, reduce durerile de sani, durerile din timpul menstruatiei, ajuta sistemul nervos, reduce nervozitatea si bufeurile de la menopauza… dar cel mai important uleiul de primula este folosit pentru efectul de reglare a sistemului hormonal feminin.
In concluzie.. “draga mea nu uita de primula!”…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu