marți, iulie 14, 2009

Sardina

Sardina este un peste gras care contine: acizi grasi saturati, mono-nesaturati si poli-nesaturati (omega 3). Sardina proaspata este bogata in vitaminele grupei B, calciu, coenzima Q10 si fier.
Este bine sa mancam sardine pentru: scaderea inflamatiilor, alunga depresia, intareste sistemul imunitar, incetineste procesul de imbatranire.

Salata cu sardine
1 conserva sardine in suc propriu
1 lingurita mustar Dijon
1 ceapa mica tocata fin
1 lingurita suc lamaie
1 lingurita patrunjel tocat fin
Se amesteca toate ingredientele si se serveste eventual cu paine prajita.
E o salata care da dependenta!

Sardine in ulei
½ cani de ulei
3 lingurite de sare fina
1,5 kg de sardine
2 ½ cani de otet
Mod de preparare:
Spalati foarte bine sardinele si indepartati-le capul si intestinele.
Lasati-le la scurs timp de 3 ore.
Puneti-le intr-un castron cu otet, adaugati sare si lasati-le acoperite cu un capac din metal timp de alte 4 ore.
Dupa acest timp, scurgeti bine sardinele de otet si indepartati-le coloana vertebrala.
Sardinele sunt puse iar in otet timp de 4-5 ore pana devin albe.
Sunt apoi scoase si lasate sa se scurga.
Dupa ce s-au scurs se pun in vase de sticla in care este pus uleiul si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se pastreaza 4 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu